HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Kayıt dışı' ve ‘iş güvenliği’ konusunda taviz yok

Düzenleyen: /
'Kayıt dışı' ve ‘iş güvenliği’ konusunda taviz yok
İŞ, Çalışma Bakanı, Süleyman Soylu, Haber

Ekonomi Haberleri

Süleyman Soylu, yeni dönemde sıkı davranacaklarını vurgulayarak: Özellikle kayıt dışı istihdam ve iş güvenliği konusunda denetim artacak...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, yeni dönemde sıkı davranacaklarını vurgulayarak, "Özellikle kayıt dışı istihdam ve iş güvenliği konusunda denetim artacak. İşverenlerimizden de destek bekliyoruz. Bu konularda tavizimiz olmayacak. İş güvenliği denetimlerinden sonra uygulamada bir boşluk söz konusu. Bunu son inşaat kazasında yaşadık. Adam gözünü karartıp kaçak çalışıyor. Bununla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Denetimlerimiz cezalandırıcı değil, eğitici ve yönlendirici olacak" dedi. Seçimlerden sonra yasaların bir bir çıktığını belirten Bakan Soylu, şunları söyledi: "Asgari ücreti artırdık ve bu konuda işverenlerimize destek sağladık. Özellikle KOBİ’lerin iş yapma kabiliyetlerini sürdüreceği bir sistem getirildi. Suriyeliler hem işçi hem işveren olabilecek. Güvenceli esneklik yasası da çıkacak. Kıdem Tazminatı Fonu gelecek. Genel sağlık sigortası sistemi yenilenecek. İstihdam araştırmaları merkezimiz yok. Bunun için çalışma yürütüyoruz. İstihdamı sosyolojik açıdan da değerlendireceğiz. Üniversiteli işçiler ve 4c’lilerin kadrosuyla ilgili dosyalar gündemimizde. Emeklilikte yaşa takılanlar için net bir şey söyledik. Erken emeklilik ile ilgili bir çalışma yok. Sistemi, sosyal güvenlik disiplinini bozacak politikalardan uzak duruyoruz.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...