BES'te 3.5 yıl kalıyoruz!

Düzenleyen:
BES'te 3.5 yıl kalıyoruz!

Ekonomi Haberleri

Bireylerin yaşlılık dönemlerinde refah seviyelerinin düşmemesini ve yurt içinde uzun vadeli tasarruf seviyesini yükselterek ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefleyen Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) katılımcı sayısı 6 milyon 40 bine yükseldi.

Ö.Faruk Bingöl İSTANBUL
Katılımcıların fon tutarı da 43 milyar liraya ulaştı. Şimdi BES'in daha da yaygınlaşması için "Otomatik Katılım" dönemi başlıyor. Türkiye Sigorta Birliği’nin düzenlediği Bireysel Emeklilik ve Otomatik Katılım Paneli'nde konuşan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç; BES'ten ortalama çıkış süresinin 3.5 yıl olduğunu, bunun teşviklerle uzatılması gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Sosyal güvenlik reformları değişikliğe uğradıkça özel sigorta, bilhassa bireysel emekliliğin önemini ortaya çıkıyor. Türkiye’deki emekli aylığı ile insanlar ciddi endişelere kapılıyor. Dolayısıyla bireysel emekliliği önemli bir tasarruf aracı olarak tavsiye edebiliriz." Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri Akif Eroğlu da, "Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de nüfus yaşlanıyor. Sosyal güvenlik sistemleri alarm veriyor. Dolayısıyla bugün işe başlayanların tasarruf etmesi daha da gerekli, bu da otomatik katılımın önemini ortaya koyuyor" dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...