Suriyelilerin umutları Brüksel’den duyuldu!

Düzenleyen:
Suriyelilerin umutları Brüksel’den duyuldu!

Ekonomi Haberleri

Hayalleri sınır tellerine takılan Suriyeli mülteci çocuklar, bedenleriyle değil ama umutlarıyla Avrupa’nın kalbi Brüksel’e ulaştı

Ekonomi Servisi
Avrupa Birliği evlerini terk etmek ve ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan Suriyelilere kapıları ne kadar açacaklarını tartışırken, Türkiye’de devletten sonra sivil toplum ve özel sektör de, Suriyeli göçmenlerin yaralarını sarmak ve hayatlarına sağlıklı biçimde devam edebilmelerini sağlamak için üzerlerine düşeni yapmaya devam ediyor. Suriyeli çocukların yaşadığı travmaları iyileştirmek amacıyla yola çıkan Maya Vakfı’nın, “Project Lift – Tut Elimi” projesi, Avrupa Parlamentosu Türkiye Dostluk Grubu’nun davetiyle Brüksel’de Avrupa Parlamentosu çatısı altında tartışıldı. Projeye desteğini açıklayan Turkcell, bu destekteki ilk adımını, travma terapisi gören çocukların resimlerinden ve sanatçı Kaan Çuhacı’nın fotoğraflarından oluşan “Bir Çocuğun Gözünden: Suriyeli Mülteci Hikâyesi ve Empati” sergisini Brüksel’de izleyicilerle buluşturarak attı. Maya Vakfı Kurucu Başkanı Esra Özsüer, ayrı ayrı girişimlerle işin ucundan tutmak yerine devlet kuruluşları, yerel ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarının hep beraber çalışması gerektiğine inandığının altını çizdi. Özsüer, hem mülteci konusunda hem de böyle uluslararası bir sorunda bir arada çalışmanın önemini anlatmak için Turkcell ile ortak hareket etmeye başladıklarını ve Avrupa’da bulunduklarını belirtti.
1.2 MİLYON SURİYELİYE HİZMET
Brüksel’de basın ile bir araya gelen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ise, kurulduğu günden bu yana toplumsal faydaya öncelik veren Turkcell’in Suriyeli mülteciler konusunda da aynı hassasiyeti gösterdiğini söyledi. Terzioğlu, Turkcell’in Suriye’den kaçışın başladığı günlerden bu yana sınır bölgesindeki altyapı hizmetlerini artırdığını vurguladı. Türkiye’deki 2.7 milyona yakın Suriyeli’nin 1.2 milyonuna Turkcell’in hizmet verdiğini söyleyen Terzioğlu, mobil iletişimin Suriyeli göçmenleri hayata, sevdiklerine, yeni iş imkanlarına ve hayata yeniden başlama fırsatlarına bağladığının altını çizdi. Turkcell’in Türkiye’de Arapça çağrı merkezi hizmeti veren tek şirket olduğunu belirten Terzioğlu,  Siirt’teki bu merkezin ve bayilerdeki Arapça konuşan çalışanların, Suriyeli mültecilerin sorunlarını çözmek için seferber olduğunu anlattı.
‘CEP’TEN TÜRKÇE ÖĞRENECEKLER
Turkcell önümüzdeki dönemde Suriyeli mülteciler için yeni bir eğitim programına imza atmaya hazırlanıyor. Turkcell tarafından çalışmalarına başlanan uygulama tamamlandığında, mülteciler hem cep telefonlarından Türkçe öğrenecek, hem Türk kültürüne adaptasyona yardımcı olacak içeriklere ulaşabilecek.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...