Çiftçiye destekte o süre uzatıldı

Düzenleyen:
Çiftçiye destekte o süre uzatıldı

Ekonomi Haberleri

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Bayraktar, 'Mazot, gübre ve toprak analizi desteklemelerinde başvuru süresi 29 Nisan'a uzatıldı' dedi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi  Bayraktar, mazot, gübre ve toprak analizi desteklemelerinde başvuru süresinin 29  Nisan'a uzatıldığını anımsatarak, üreticilere bu tarihe kadar başvurularını yapıp  desteklerden yararlanmaları tavsiyesinde bulundu. 

Bayraktar, yazılı açıklamasında, Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olan  çiftçilere mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılmasına ilişkin  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tebliğinin 27 Mayıs 2015 tarihinde  yayımlandığını anımsattı. Bu tebliğde, desteklemelerden yararlanmak için  belirtilen son başvuru tarihin 31 Aralık 2015 olduğunu belirten Bayraktar,  şunları kaydetti:

"Çiftçilerimizin 31 Aralık günü mesai saati bitimine kadar ilçe  müdürlüklerine, merkez ilçede ise il müdürlüklerine başvuru yapmaları  gerekmekteydi. Ancak çeşitli sebeplerle başvuruda bulunamayan binlerce çiftçimiz,  Odalarımız aracılığıyla ve doğrudan Birliğimize başvurarak, müracaat süresinin  uzatılmasını talep ettiler. Birliğimiz ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık  Bakanlığımız arasında yapılan yazışma ve görüşmeler neticesinde, Bakanlığımız  çiftçilerimizin bu talebini yerinde görerek tebliğde değişikliğe gitti ve başvuru  süresini uzattı. Yapılan bu değişiklikle, mazot, gübre ve toprak analizi  desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerimiz, 29 Nisan mesai saati bitimine  kadar ilçe müdürlüklerine, merkez ilçede ise il müdürlüklerine başvuru  yapacaklar."

Bayraktar, çeşitli sebeplerle daha önce belirlenen sürede başvurusunu  yapamayan üreticilerin yapılan bu süre uzatımını dikkate alarak başvurularını 29  Nisan’a kadar mutlaka yaptırmalarını, aksi takdirde desteklerden  yararlanamayacaklarını belirtti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...