Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

THY 26 uçak birden alıyor

Düzenleyen:
THY 26 uçak birden alıyor

Ekonomi Haberleri

THY yeni uçakları teslim aldığında, Avrupa’nın en büyük 2. Boeing-737 filosuna sahip hava yolu şirketi olacak

Türk Hava Yolları (THY), bu yıl 6’sı 777-300ER, 20’si Yeni Nesil 737-800 olmak üzere toplamda 26 uçağı filosuna dahil edecek. Bu sayede Boeing Seattle’daki fabrikasından Türkiye’ye rekor sayıda uçak teslim etmiş olacak. Bu teslimin sonrasında da THY, Avrupa’daki ikinci en büyük 737 filosuna sahip hava yolu şirketi olacak. THY Yatırım ve Teknoloji’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bolat, dünyanın en önemli hava yolu şirketlerinden biri haline gelmelerindeki en büyük etkenin 310 uçağı aşan filolarına yaptıkları yatırım olduğunu ifade etti. 
5 UÇAKLA BAŞLAMIŞTI
 Türk Hava Yolları, 83 yıl önce 5 uçakla başladığı yolculuğunu her geçen yıl daha da hızlandırdı. 2000 yılında sadece 69 uçağı bulunan THY, bugün 310 uçağı aştı. Boeing’den alınacak uçaklarla sayı 330’u bulacak. Filoya katılması için karar alınan 212 adet dar gövde uçakların yanı sıra kiralaması biten uçaklar göz önüne alındığında, 2020 sonunda kargo uçaklarıyla birlekte THY’nin uçak sayısı 421’i bulacak.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...