Opet, Petrol Ofisi’ne resmen talip oluyor

Düzenleyen:
Opet, Petrol Ofisi’ne resmen talip oluyor

Ekonomi Haberleri

Petrol Ofisi'ne talip olduklarını ilk defa resmen açıklayan Fikret Öztürk, ihaleye Koç Topluluğu ile birlikte gireceklerini, satın almaları hâlinde sektörde paylarının yüzde 42'ye çıkacağını söyledi...

FİKRET ÇENGEL ANTALYA - Koç Topluluğu’nun OPET’teki ortağı Fikret Öztürk, Petrol Ofisi’ne talip olduklarını ilk kez ve resmen açıkladı. Akaryakıt dağıtım sektöründe yaşanan satın almalar ve pazardan çıkış söylentilerini yorumlayan Fikret Öztürk, "Akaryakıtta zaman zaman değişiklikler oluyor ama biz yolumuza devam ediyoruz. Her yıl pazar payımız artıyor. Yabancılardan çıkışlar oluyor ama biz ‘İyi ki OPET var’ diyoruz" diye konuştu.

EN İYİSİ DE %5, EN KÖTÜSÜ DE
Sektörde asıl sıkıntının ‘tavan fiyat’ uygulamalarıyla oluştuğunu söyleyen Fikret Öztürk, "Tavan fiyatla bir-iki sendeleme oldu. Ama akaryakıtta ne kadar kötü bir durum olursa olsun satışlarımız yüzde 5 düşer, ne kadar iyi olursa olsun yüzde 5 artar. Aslına bakarsanız stabil bir iş" dedi.  

KOÇ’LA BİRLİKTE GİRECEĞİZ
OPET’in akaryakıt sektöründe yüzde 17.2’lik pazar payıyla sektör ikincisi olduğunu hatırlatan Öztürk’e "Petrol Ofisi’ne talip oldunuz mu?" diye de sorduk. Çok net bir şekilde "Talip olmadık, ama olacağız" dedi. Ardından da ekledi: "Petrol Ofisi’nin satışına Koç Topluluğu ile birlikte gireriz. Zaten Koç bizsiz almaz, biz Koç’suz olmayız. Çok güzel bir ortaklığımız var" diye konuştu.
Opet, Petrol Ofisi’ne resmen talip oluyor
Turnuvalardan para kazanılmaz üzerine para verilir
Dünya Kurumsal Golf Turnuvası 2016 Türkiye Finali, geçtiğimiz hafta sonu Antalya Belek'teki Regnum Carya Golf Resort'ta yapıldı. Turnuvaya ev sahipliği yapan Regnum Carya Golf Resort sahibi Fikret Öztürk, "Bu tarz turnuvalarda federasyonlar 12 ila 15 milyon dolar para harcar. Bunun 3-3.5 milyon dolarını THY verir. Spor Bakanlığı, Turizm Bakanlığı destekler. Bizlerden alır, sponsorlardan alır. Biz bu tür turnuvalardan para kazanmayız. Üzerine 1 milyon dolar para veririz" dedi.
Opet, Petrol Ofisi’ne resmen talip oluyor
Nurten ve Fikret Öztürk.

İstasyonlar Opet'e dönüştürülecek

Satın alma gerçekleştiği takdirde bütün Petrol Ofisi istasyonlarını OPET’e dönüştüreceklerini de söyleyen Fikret Öztürk, "Petrol Ofisi’ni almayı çok istiyoruz. Alırsak bir kısmını Petrol Ofisi olarak belki bırakabiliriz. Burada istasyon kalitesine dikkat etmemiz gerekiyor" dedi. Sektör lideri Petrol Ofisi'nin ardından OPET'in pazar payı yüzde 17. İki şirketin payı yüzde 42'ye denk geliyor. Fikret Öztürk de işte tam bu rakamın 'Rekabet' etkisine dikkat çekerek şunları söylüyor: Rekabete takılmamamız lâzım. Çünkü rekabette yüzde 45’e kadar olan oran sakınca oluşmuyor. Aslına bakılırsa Petrol Ofisi’nin kârsız toptan dağıtım işi de var. Zararın nedeni de kârsız satışlardan oluşuyor.”

PO, yüzde 25 ile sektör lideri
Akaryakıt dağıtım sektöründe yüzde 25'lik pazar payıyla ‘lider’ konumunda bulunan Petrol Ofisi hisseleri şu an, Avusturyalı OMV’nin elinde. Petrol Ofisi özelinde pazar payının çok önemli olmadığını vurgulayan Fikret Öztürk, "Önemli olan marka gücüdür. Bizim marka gücümüz açık ara önde. Yönetim konusu da işin püf noktası. Bizim bu gücümüz de var. Petrol Ofisi’ne bankaların biçtiği değer 1.2-1.3 milyar dolar ama bildiğimiz kadarıyla ve bankaların söylediği kadarıyla aynı zamanda borcu da yüksek olan bir şirket. Süreç başlayıp rakamları inceleyince fiyat ortaya çıkar" dedi.
Opet, Petrol Ofisi’ne resmen talip oluyor
Arda ile yeni reklam filmi geliyor
Geçtiğimiz aylarda OPET, FC Barcelona’daki millî gururumuz Arda’yla bir reklam filmi çekmiş, bu reklam filmi büyük ilgi görmüştü. Fikret Öztürk, Arda’lı yeni reklam filminin müjdesini vererek "Arda’nın reklam katkısının ölçülmesi mümkün değil. Önümüzdeki günlerde oynanacak olan Türkiye-Karadağ hazırlık maçında yeni reklam vizyona girecek. Çok güzel bir reklam hazırladık" dedi. Öğrendiğimiz kadarıyla yeni filmde Euro 2016’ya uygun şekilde, ‘millî duygular’ başrolde olacak. Filmin bir kısmının Türkiye, bir kısmının da yurt dışında çekildiğini söylemekte yarar var.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...