HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ramazanda günde 85 milyon pide üretilecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ramazanda günde 85 milyon pide üretilecek
Ramazan, Haber

Ekonomi Haberleri  / AA

Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, ''Bu sene ülkemizde ramazan ayında günde 85 milyon pide üretimi olmasını bekliyoruz.'' dedi.

Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 ayın sultanı olan ramazan ayına fırıncı esnafının hazır olduğunu söyledi. Kutsal ayı sabırsızlıkla karşıladıklarını dile getiren Kavuncu, bu sene ramazan ayında günde 85 milyon pide üretimi olmasını beklediklerini kaydetti.

Türkiye genelinde alınan pide fiyatına bazı fırıncıların uymayarak haksız rekabete yol açtığını ve bunun sonucunda da pidede kalitenin düştüğünü ifade eden Kavuncu, ''Bu yıl pide fiyatlarında artışa gitmedik. Pide fiyatımız 1.5 lira. Vatandaşlarımız mahalledeki fırınlardan pide alırken fiyatlara dikkat etmesini istiyorum. Açıklamış olduğumuz fiyatların altında pide satanlardan kesinlikle almasınlar.'' diye konuştu. 

İnsanların tüketecekleri kadar pide alması gerektiğini vurgulayan Kavuncu, şunları kaydetti:

''Ramazanda günde üretilen pidenin 6 milyonu israf oluyor. Bunun engellenmesi için valiliklerin, belediyelerin, özel idarelerin, sosyal yardımlaşma vakıflarının ve yardım kuruluşlarının israfa duyarlı olması lazım ve sayıları takip etmesi lazım. Bunlara dikkat edilip takip edilirse o zaman fırıncı tüketim olacak kadar üretim yapar ve maliyetinde de satış olur. Bunun sonucunda da israfın önüne geçmiş oluruz. Fazla olan pidelerimizi ihtiyaç sahibi olan insanlarla paylaşalım.''

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...