HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Turizmcilerin 9 gün tatil beklentisi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Turizmcilerin 9 gün tatil beklentisi
Türkiye Otelciler Federasyonu, Haber

Ekonomi Haberleri  / İHA

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) zor günler geçiren sektörün iç turizmle biraz daha hareketlenmesi adına, Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olmasını istedi.

Turizm temsilcileri, 4 Temmuz Pazartesi arefe günü öğleden sonra başlayıp, 7 Temmuz Perşembe günü sona eren Ramazan Bayramı tatilinin, Cuma günü ile birleştirilerek 9 güne çıkarılmasını istiyor. Rusya krizi ve Avrupa turizmindeki ciddi düşüş oranları nedeniyle kötü bir sezon geçiren sektöre, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin doping yapacağını düşünen turizm temsilcileri Ramazan Bayramı tatili süresinin bir an önce açıklanmasını bekliyor. 
"9 GÜNLÜK TATİLE GÖRE TATİLCİ PLAN YAPIYOR" 
İnsanların tatil için plan yapmaya başladığının altını çizen Ayık, "TÜROFED olarak Kültür ve Turizm Bakanlığına bu konuda başvurumuzu yaptık. Türkiye'de hiç kimse uzun 9 günlük tatil yapmıyor. Genelde bu süreyi bölerek tatil yapıyorlar. Bu süre şimdiden açıklansın ki, bugünden bayramla ilgili programlarını yapabilsinler" dedi. 
"ZOR VE SIKINTILI DÖNEM" 
Turizmciler olarak 9 günlük tatili arzuladıklarını ifade eden Ayık, "Bu sene zor ve sıkıntılı bir yıldan geçiyoruz. İç pazarı canlandıracak her türlü aksiyonun, her türlü uygulamanın faydalı olacağını düşünüyoruz. Bu düzenlemenin biran önce yapılması bizim istediğimiz. Tabi ki gerisi hükümetin takdiridir. Yapar yapmaz, açıklar açıklamaz bir şey diyemiyoruz. Bir an önce açıklanırsa bu bizim için faydalı olur" ifadelerini kaydetti. Ayık, iç turizmdeki hareketliliğin geçen yıla oranla iyi gitmesine rağmen bunun bütün açıkları kapattığı anlamına gelmediğini kaydetti. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...