Ekonomide ‘Asya Baharı’

Düzenleyen:
Ekonomide ‘Asya Baharı’

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Bakanlığı, Asya açılımına hız veriyor.

Osman ÇOBANOĞLU
Bakanlık ve ekonomi çevreleri Afrika, Güney Amerika ve Asya’da faaliyetlerine hız verdi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci 9-10 Temmuz’da Şangay’da yapılacak G20 Ticaret Bakanları Toplantısında, Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı ile görüşecek. Bu görüşmede ülkeler arası genel ekonomik ilişkiler ve yeni işbirliklerinin konuşulması bekleniyor. Bakanlığın  planlanan ikili görüşmede gündeme getirmeye yönelik ihracatçılardan da bilgi ve talep topladığı da belirtiliyor.  
RUS BAKANLA GÖRÜŞÜR MÜ?
Toplantıya Rusya’dan da katılım olacak. Jet krizi sonrası, yapılan açıklamalar ve atılan adımlar ile en ‘ılımlı’ günlerini yaşayan Türkiye-Rusya ilişkilerinin bu toplantıya da yansıyıp yansımayacağı merak ediliyor. Bir başka gelişme, Asya ülkesi Moğolistan ile ilgili. Türk işadamları ve ihracatçılarına yapılan bir bilgilendirmede, Moğolistan’daki bazı yöneticilerin Türk iş adamlarını belli projelerde etkin rol oynamak istemeleri halinde her türlü desteği sağlayacaklarını söyledikleri belirtildi. Bu projeler arasında, 5 vilayete su arıtma tesisi bulunuyor. Bu ülkede Türk iş adamlarının et ve süt üretimi, yem üretimi, seracılık, altyapı, yün işleme, gıda ve turizm işletmeciliği alanlarında iş birliği imkânlarının bulunduğu da belirtiliyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...