Çok özel 500 projeye VIP takip

Düzenleyen:
Çok özel 500 projeye VIP takip

Ekonomi Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, her birinin toplam değeri 100 milyon lirayı aşan ilk 500 yatırımı bizzat kendisi takip edecek

Oğuzhan ŞAHİN ANKARA

Yatırım ortamını daha da iyileştirmek amacıyla teşvik paketi hazırlayarak Meclis’e gönderen hükümet, yürüyen projelerde de gaza basıyor. Reformların koordinasyonu ve yatırımların izlenmesinden sorumlu Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, ilgili kurumlara talimat verdi. 100 milyon TL üzerinde tutarı olan ilk 500 yatırım bizzat Başbakanlık tarafından takip edilecek. Canikli, kalem kalem dev projelerde gelinen son durumla ilgili bilgi istedi.
AYRINTILI BİLGİ TALEP EDİLDİ
İlgili bakanlıklar ve kurumlara gönderilen yazıda, “2016 Yılı Yatırım Programında yer alan kamu yatırımlarından proje tutarı veya ihale bedeli 100 milyon TL ve üzeri olan ilk 500 yatırımın takibi yapılacaktır” denildi. Yatırımdan sorumlu kurumlardan, projenin durumuna göre; ihale bedelinden yüklenici firma bilgilerine, yatırım yerinden başlangıç ve bitiş tarihlerine, gerçekleşme oranından 2016 ödenek miktarına kadar bilgiler talep edildi. Yollar için hat uzunluğu, istasyon sayısı gibi bilgiler, okullarda derslik sayısı ve kapalı-açık alan bilgileri, hastanelerde ilaç, tıbbi cihaz ve benzeri veriler, enerjide santral türleri dahil detaylar ayrıntılarıyla gönderilecek.
 Canikli’nin talep ettiği projeler arasında, devasa boyutlu yatırımlar yer alıyor. 2016 Yılı Yatırım Programı’nda, tutarı 100 milyon TL’yi geçen projeler arasında ulaştırma projeleri başı çekiyor. Bu kapsamda, İstanbul’daki metro hatları, Demiryolu Boğaz Tüp Geçişi, bölünmüş yollar ön planda. Tuz Gölü Doğalgaz Yeraltı Depolama Projesi, GAP-DAP gibi bölgesel yatırım programları, savunma projeleri de listede yer alıyor. Ortaya çıkacak veriler ışığında, 2017’yi yatırım yılı yapmak isteyen hükümet, yeni dönemin projeleri için de rotayı çizmiş olacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...