Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Teröre ve işsizliğe darbe için Doğu’ya dev yatırım hamlesi

Düzenleyen:
Teröre ve işsizliğe darbe için Doğu’ya dev yatırım hamlesi

Ekonomi Haberleri

Hükümet, 5 yılda Doğu’ya 30-35 milyar lira yağdıracak. Bedava arazi, anahtar teslimi fabrika, ürünlere alım garantisi ve çeşitli muafiyetler ise hamlenin sadece birkaç ayrıntısı...

İsmail SONSUZ

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından bu örgüte ve saldırılarını artıran diğer terör örgütlerine karşı mücadeleyi artıran hükümet, Doğu’ya yatırım için de atak başlatıyor. Başbakan Binali Yıldırım’ın önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağını söylediği paketle, Doğu ve Güneydoğu cazibe merkezine dönecek. Yatırımlarla terörün izleri silinecek, terör örgütünün istismarına son verilecek. Bölgesel gelişmişlik farkları ve işsizlik azaltılacak, Batı illerindeki refah, ülke geneline yayılacak. Yeni yatırımnlar sayesinde ekonomik ve sosyal bütünleşmenin güçlenmesi sağlanırken, mekansal gelişme, iş, sağlık ve eğitim imkânları artırılacak, bölge insanının bu yoksunluklar sebebiyle başka illere göç etmesi önlenecek.
KARS, VAN, ERZURUM, MALATYA
 Belirlenen cazibe merkezleriyle birlikte, hem o merkezler hem de çevresindeki iller zenginleşecek. Merkez illerden birisinin Kars olması öngörülüyor. Ardahan, Iğdır ve Ağrı, Kars etrafında zenginleşmesi planlanan iller. Özellikle Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu’nun tamamlanması, ulaştırma projelerinin sonuca ulaştırılması, havalimanlarının etkisiyle de bu bölgedeki kalkınmanın hızlanması hedefleniyor. 
Van da merkez olacak iller arasında düşünülüyor. Van’ın çevresindeki Bitlis, Hakkâri ve Muş’un da buradaki gelişime paralel olarak zenginleşmesi öngörülüyor. İran’la ortak  sanayi bölgesi kurulmasından sınır ticaretinin geliştirilmesine kadar adımların da, bölgede kurulacak firmalara imkanlar sağlaması hedefleniyor. Bir diğer merkez olması beklenen il Erzurum. Erzurum’la birlikte Başbakan Yıldırım’ın memleketi Erzincan ve Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın memleketi Bayburt da gelişecek. Hızlı tren projelerinin bu bölgeye uzanmasının da kalkınmaya olumlu yansıması bekleniyor.
Cazibe merkezlerinden biri olarak planlanan Malatya’nın ise kendisiyle birlikte Elazığ, Bingöl ve Tunceli’yi de geliştirecek. Bunların yanı sıra GAP illerinin de teşviklerden yararlanması sağlanacak.

 

paykasa nedir?
Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...