Rusya ile serbest ticaret görüşmeleri yeniden başladı

Düzenleyen:
Rusya ile serbest  ticaret görüşmeleri yeniden başladı

Ekonomi Haberleri

Serbest ticaret anlaşmasının hayata geçirilmesiyle gümrük ve bürokratik işlemler daha da hızlandırılarak ticaret hacminin artması sağlanacak

Türkiye ile Rusya arasındaki ticareti serbestleştirmeye yönelik görüşmeler yaklaşık 10 ay aradan sonra tekrar başladı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 26 Temmuz’daki Moskova ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Rusya ile yaşanan kriz öncesinde başlayan ve iki ülke ticaretinde serbestlik sağlayacak anlaşma için görüşmelerin tekrar başladığını duyurmuştu. Görüşülen serbest ticaret anlaşmasının hayata geçirilmesi halinde iki ülke arasındaki ticarette gümrük ve bürokratik işlemlerin daha da hızlandırılarak toplam ticaret hacminin artırılması söz konusu olacak. 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Rusya Bilimler Akademisi Doğu Araştırmaları Enstitüsü Türkiye Bölümü Başkanı Natalya Ulçenko, AB ile devam eden Gümrük Birliği anlaşması kısıtlamaları sebebiyle iki ülkenin serbest ticaret noktasında ağırlıklı olarak hizmetlere ve serbest sermaye dolaşımına odaklandığını söyledi. Ulçenko, hizmetler konusunda yapılacak bir anlaşmanın Dünya Ticaret Örgütü kuralları çerçevesinde olacağını belirterek, “Hizmetleri kapsayan anlaşmanın lojistik, inşaat, telekomünikasyon, finans, sağlık, turizm ve e-ticareti kapsaması hedefleniyor” dedi. Karşılıklı yatırımlarla ilgili olarak yatırımcılara ek haklar getirileceğini bildiren Ulçenko, “Türkiye’nin AB ile devam eden Gümrük Birliği anlaşması dışında kalan işlenmemiş tarım ürünlerinin yanı sıra demir ve çelik ürünleri de bu anlaşmaya dahil edilebilir” ifadesini kullandı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...