HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Palamutta "altın" sezon

Düzenleyen: /
Palamutta "altın" sezon
Palamut Fiyatları, Haber

Ekonomi Haberleri

Denizlerde av yasağının kalktığı 1 Eylül tarihinden itibaren avlanmaya başlanılan palamut, bolluğu ve fiyatının düşük olması nedeniyle hem balıkçıları hem de vatandaşı sevindirdi.

Av yasağının kalkmasının ardından denize açılan Karadenizli  balıkçıların tekneleri, sahile bol miktarda palamutla dönmeye devam ediyor.  Palamutlar ilk olarak Trabzon Toptan Balık Hali'ne daha sonra da balık pazarına  götürülüyor.
 
Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Başkanı Ahmet Mutlu AA  muhabirine, yaklaşık 2 aydır bol miktarda avlanan palamudun en son 2006 yılında  bu kadar çok görüldüğüne işaret etti. Mutlu, "Mevsimler ve hava sıcaklıkları  olması gibi gittiğinde balık da en verimli halde avlanabiliyor." dedi.
 
Balıkçıların genellikle Giresun ve Hopa arasında avlandığını ifade  eden Mutlu, "Şu anda 4 liradan 8 liraya kadar palamut tezgahlarda satılıyor. 8  liradan satılan bir palamut ortalama 1 kilogram civarında. Vatandaşımız da bu  sayede bütçesine göre evine balık götürebiliyor. İnşallah bu avın devamı olur.  Hamsi de birkaç gündür avlanmaya başlandı, ancak hamsiyle ilgili konuşmak için  henüz erken biraz daha beklememiz gerekiyor." diye konuştu.
 
"Palamutta bolluk devam ediyor"
 
20 yıldır balıkçılık yapan Turgay Memiş de geçmiş yıllarda çok az  görülen palamudun bu sene bol ve bereketli olduğunu söyledi.
 
En son 2006 yılında bu derece bolluk yaşadıklarını anlatan Memiş, "O  yıl palamut boldu, ancak şu anki kadar avlanma süresi uzamamıştı. Şu anda  neredeyse üçüncü ayına gireceğiz ve aynı bolluk devam ediyor. Geçen sene  neredeyse hiç olmayan palamut bu sene adeta altın yılını yaşıyor. Vatandaşlarımız  da bu bolluğa ilgi gösteriyorlar. Ağırlıkları 350 gram ile 1,5 kilogram arasında  değişen palamutları 4 ile 8 lira arasında değişen fiyatlardan satıyoruz."  şeklinde konuştu.
 
Pazarda 15 yıldır balık satan Adem Şahin ise bugüne kadar bu derece  bol palamuta rastlamadığını dile getirdi.
 
Şahin, palamudun av yasağı süresince iyi üremesinin bolluğu  beraberinde getirdiğine işaret ederek, "İnşallah böyle devam eder de hem biz hem  de vatandaş kazanır. Şu anda 7,5 liraya sattığımız palamudu kimi zaman 4 liraya  verdiğimiz de oluyor. Geçen sene bu zamanlarda aynı palamudun fiyatı 15 ile 20  lira arasında değişiyordu. Bu yıl avın daha da bol olduğu günlerde kimi zaman 10  tane palamudun 20 liraya satıldığı oluyor." dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...