Deegan: Türkiye’ye güven için nota değil gerçeklere bakarız

Düzenleyen:
Deegan: Türkiye’ye güven için nota değil gerçeklere bakarız

Ekonomi Haberleri

10 yılda Türkiye’ye 20 milyar yatırım yaptıklarını belirten Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan “Bu ülkeye güvenmek için kredi notuna değil, önümüzdeki gerçeklere bakarız. Türkiye’ye inanıyoruz, yatırımlarımız sürecek” diye konuştu.

FİKRET ÇENGEL İSTANBUL

Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan,  “500 bin sabit internet müşterimiz ve 8 milyonu aşkın 4.5G müşterimiz var. Türkiye’de en önemli olgunun ‘güven’ olduğunu biliyoruz ve Türkiye’ye güveniyoruz. Uzun vadeli bir yatırımcı olarak buradayız ve daha uzun yıllar burada olacağız” dedi. Beşiktaş Vodafone Arena’da basın mensupları ile bir araya gelen Deegan, Vodafone’un, yeni yatırım planını açıkladı. 2017-18 mali yılında Türkiye’ye 1 milyar TL’yi aşkın yatırım yapacaklarını belirten Deegan “2006 yılından bu yana Türkiye’ye yaptığımız toplam yatırım 20 milyar TL’yi aşacak” diye konuştu.  Son 6 aydır görevini yürüten Vodafone Türkiye CEO’su Deegan sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de uzun vadeli bir yatırımcı olarak bulunuyoruz. Vodafone’un Türkiye’deki ilk 10 yılında yaptığı yaklaşık 20 milyar TL’lik yatırımı daha da artırmak için çalışıyoruz. Son 9 yılda Türk hükümetine 24,1 milyar TL’yi aşkın vergi ödedik. Gelecek planlarımız arasında inovatif  ürün ve servisler geliştirmek var. Türkiye’ye inanıyoruz ve Türkiye’nin geleceğine güveniyoruz.”
Türkiye’yi dijitalleştiriyoruz
Türk Telekom ile katıldıkları  Evrensel Hizmet Fonu ile nüfusu 500’den az olan ve bugüne kadar hiçbir mobil haberleşme hizmeti alamayan 1.800 yerleşim yerinin kapsama alanına dahil edilmesiyle ilgili proje katıldıklarını hatırlatan Deegan, “Kırsal alanların dijitalleştirilmesi için önümüzdeki 3 yılda yaklaşık 1,6 milyar TL’lik ortak yatırım taahhüdünde bulunduk. Türkiye’nin ilk baz istasyonu ULAK için satış sözleşmesini imzaladık; 250 baz istasyonu için sipariş vereceğimizi duyurduk. ASELSAN’ın yerli baz istasyonu anteninin kullanımı için ortak imza attık. 4.5G’de yerli üretimi teşvik etmek için KOBİ Seferberliği başlattık. Tüm bunları Türkiye’nin dijitalleşme alanında bölgesinde lider bir ülke olması vizyonuyla yerli üretimi desteklemek için hayata geçirdik” diye konuştu. 

Beşiktaş ile yola devam edeceğiz

Türk sporuna Beşiktaş ile destek verdiklerini belirten Vodafone CEO’su Deegan “Türkiye’nin en modern stadını kurduk ve adımızı verdik. Beşiktaş ile olan işbirliğimiz kapsamında forma göğüs sponsorluğumuzu 10 milyon dolar bedelle 2 yıl daha uzattık. İngiltere’de Manchester United, Türkiye’de Beşiktaş taraftarıyım. İş birliğinden çok memnunuz ve bunun sürmesini istiyoruz” diye konuştu.

“Vodafone en büyük işverenlerden biri”

Vodafone Türkiye’nin 3 bin 300’den fazla çalışanı ve ekosistemindeki yaklaşık 50 bin kişi ile büyük bir aile olduğunu belirten Deegan, şöyle devam etti: “Diğer Vodafone ülkelerine 78 çalışan ihraç ettik. Türkiye’de ise Vodafone Global’den gelen 144 çalışanımız var. En iyilerin çalıştığı bir iş yeri olmayı hedefliyoruz.”

Hiçbir yere gitmiyoruz

Deegan, Vodafone Türkiye’nin servis gelirlerinin yüzde 15 arttığını belirterek “500 bin sabit internet müşterimiz ve 8 milyonu aşkın 4.5G müşterimiz var. Türkiye’ye güveniyoruz. Uzun vadeli bir yatırımcı olarak buradayız ve daha uzun yıllar burada olacağız” dedi. 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...