‘Babanın oğluna vermeyeceği desteği verdik’

Düzenleyen:
‘Babanın oğluna vermeyeceği desteği verdik’

Ekonomi Haberleri

Avrupa Birliği’nin (AB) Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) kapsamında desteklenen projelerle; işsizliğin azalması sağlanırken, kendi işini kurmak ve geliştirmek isteyen girişimcilerin de önü açılıyor.

İkinci başvuru dönemi başlayan program, Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından yürütülüyor. TKDK Van Koordinatörü İbrahim Başak, “Babanın oğluna vermeyeceği oranda destekler sağlıyoruz. Yüzde 50-70 arasında hibelerimiz var. Bütün projelerimizin, yatırım bedeli üzerinden vergilerden muafiyeti de söz konusu. IPARD 1 ile 2012-2015 yıllarında sadece Van’da 80 milyon liralık yatırım sağlandı ve bunlara 40 milyon lira hibe verildi. Az hibeler değil bunlar. İşletmelerimizdeki üretim de profesyonelce yapılıyor. Ataerkil yöntemlerden teknolojiye doğru adımlar atıldı. IPARD 2’de de 801 milyon avroluk proje onaylandı” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...