26 yıl sonra aynı koltukta bir kadın bakan

Düzenleyen:
26 yıl sonra aynı koltukta  bir kadın bakan

Ekonomi Haberleri

Hükûmetin kabine revizyonunun ardından çiçeği burnunda bakanlar yeni görevlerine başladı. 26 yıl aradan sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına getirilen ilk kadın bakan olan Jülide Sarıeroğlu görevi Mehmet Müezzinoğlu’ndan devraldı. Ahmet Eşref Fakıbaba da AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik’ten boşalan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı koltuğunu oturdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Sarıeroğlu, “Gündemimiz çok yoğun, çok çalışmamız gerekiyor. Partimiz iktidarda olduğu 15 yılda gerçekten sosyal alanlarda, çalışma hayatı konularında reform niteliğinde düzenlemelere imza attı. Önümüzdeki dönemde de bu reformları güçlü şekilde, kararlılıkla sürdüreceğiz. 80 milyon vatandaşımızın mutluluğu bizim için öncelikli olacak” dedi. Sarıeroğlu, 26 yıl sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koltuğuna oturan bir kadın olmasının verdiği sorumluluğun da farkında olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Bugüne kadar, kadınların karar alma mekanizmasında daha çok sayıda yer alması için büyük çabalar sarf ettik. Bir kadın bakan olarak bizden sonra siyasete gireceklere rol model olacak hayırlı işleri yapmak istiyoruz. Tek hedefimiz, 80 milyon vatandaşımızın arkamızdan hayır dualarla bahsettiği bu gök kubbede hoş bir seda bırakmak olacak. Önümüzde 180 günlük bir eylem planımız olacak.”

Görevi Faruk Çelik’ten devralan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba da bakanlığın kendisi için sürpriz olduğunu belirterek, “Benim için çalışma saati 8 değil 20 saattir. Kesintisiz 20 saat çalışacağım, vatandaşlarımıza bunun sözünü verebilirim. Yükümün çok ağır olduğunu biliyorum. Bir ekip çalışmasıyla ülke tarımının daha ileri gideceğine inanıyorum. Bunun için çok fazla mesai harcayacağız” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...