Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Uydu yapmak yetmez fırlatacağız'

Düzenleyen:
'Uydu yapmak yetmez fırlatacağız'

Ekonomi Haberleri

Ulaştırma Bakanı Arslan “Sadece uydu üreten ve gönderen değil, uydu fırlatma kapasitesine de erişen bir ülke olacağız” dedi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, geleceğin uzayda olduğunu vurgulayarak “O sektörde var olup, oradan kaynaklı ülkemize katma değer oluşturacak çalışmalar yapacağız. Bu çalışmalara, gelecekte uzaya astronot göndermek de dâhil” dedi. Bakan Arslan, Türkiye’de havacılık ve uzay alanındaki faaliyetlerin yürütülmesi, yeni teknolojilerin takip edilerek kullanılması ve projelerde koordinasyonun sağlanması amacıyla Türkiye Uzay Ajansının (TUA) kurulmasına ilişkin çalışmaların başlatıldığını hatırlattı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji ile Millî Savunma Bakanlıklarının zaman zaman parçalı çalışmalar yaptıklarına işaret eden Arslan, sektörde var olmak, ülkeye katma değer oluşturmak, dünyadaki rekabette yer almak için bu alandaki çalışmaların tek çatı altında toplanmasının önemli olduğunu söyledi. 
tek çatı altında
Arslan, Bakanlık bünyesinde 2011’de Uzay ve Havacılık Genel Müdürlüğü kurulduğunu belirterek “Sadece uydu üreten ve gönderen değil, uydu fırlatma kapasitesine de erişen bir ülke olmak istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız yürüyor. Türksat 6A uydusunun da fırlatılacağı göz önüne alındığında, uzaya yönelik faaliyetlerin Başbakanlığa bağlı bir birim marifetiyle tek çatı altında yürütülmesi çok önemli” şeklinde konuştu.
Atina ile feribot krizi çözüldü
Ulaştırma Bakanı Arslan, Yunanistan Denizcilik Bakanı Panagiyotis Kouroumplis ile Atina’da görüştü. Müzakerenin olumlu geçtiğini ifade eden Arslan “Yolcu feribotları insanımız için önemli. İki ülkenin ticareti, turizmi ve ekonomisi için önemli. Bu süreci devam ettirelim dedik. Bugünden sonra yolcu feribotları çalışmaya devam edecek. Yasak uygulanmayacak. Ahşap teknelerin turizm amaçlı taşıma yapması konusunu da çözeceğiz” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...