HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Pazarlama yöneticileri işe alımları artıracak

Düzenleyen: /
Pazarlama yöneticileri işe alımları artıracak
İşe Alım Süreci, Anket, Haber

EKONOMİ Haberleri

Yenibiriş, farklı sektörlerde çalışan pazarlama yöneticilerinin yaş aralığı, firma deneyimi, işe alımda beklenen özellikler, yıllık hedefleri ortalama tutturma oranları, maaş aralıkları ve 2019 yılında pazarlama yöneticilerine yönelik işe alımları belirlemek üzere bir anket çalışması gerçekleştirdi.

100 uzmanın görüş verdiği ankette katılımcıların yüzde 14’ü eğitim, yüzde 7’si hizmet, yüzde 7’si turizm, yüzde 6’sı finans, yüzde 6’sı gayrimenkul, yüzde 6’sı gıda, yüzde 5’i hızlı tüketim malları, yüzde 5’i medya, yüzde 4’ü bilişim ve teknoloji, yüzde 4’ü endüstri, yüzde 4’ü tekstil, yüzde 4’ü telekomünikasyon, yüzde 4’ü inşaat, yüzde 3’ü sağlık, yüzde 2’si AR-GE, yüzde 2’si enerji, yüzde 2’si kimya ve kalanı da yüzde 1’er oranla denizcilik, eğlence, elektrik ve elektronik, lojistik, otomotiv sektörlerinde faaliyet gösterdiğini dile getirdi. 4 yöneticiden birinin 5 yıl ve üstü tecrübe sahibi olduğu sektörlerde katılımcıların yüzde 47’si pazarlama yöneticisinin satış hedefini tutturduğunu ifade etti. Pazarlama yöneticilerinin yüzde 41’i 4-5999, yüzde 29’u 6-7999, yüzde 6’sı 10 bin lira ve üzerinde maaş alıyor. Pazarlama sektöründe çalışanların yüzde 72’si de yeni işe alım planladığını ifade ediyor.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...