Zırhlı araçta da ilk elektrikli arazide

Zırhlı araçta da ilk  elektrikli arazide

EKONOMİ Haberleri

Otokar, Türkiye’nin ilk elektrikli zırhlı aracı Akrep II’yi tanıttı. Gelişmiş pilleriyle yakıt verimliliği avantajı sunacak araç; atış gücü, üstün koruma ve hareket kabiliyeti, yüksek tespit ve tanıma imkânı ile öne çıkıyor.

Savunma sanayiinde son yıllarda büyük ilerleme sağlayan Türk şirketleri, yeni ürünlerle gücünü artırmaya devam ediyor. Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Türkiye’nin ilk elektrikli zırhlı aracı ‘Akrep II’yi tanıttı. Sakarya’daki fabrikada açıklamalarda bulunan Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, son 20 yılda dünyada değişen tehditler nedeniyle silahlı devriye, keşif ve gerektiğinde meskûn mahal çatışmalarında kullanılabilecek araçlara olan ihtiyacın arttığını belirterek “Akrep II’yi, buradan yola çıkarak geliştirdik. 1995’te ürün ailemize eklediğimiz, yurtiçinde ve dışında başarılar gösteren Akrep aracımız; silueti küçük, üç kişilik bir platformdu. Güncel beklenti ve gelecekteki tehditlere karşı, sahip olduğumuz bilgi birikimimizi ve yüksek teknolojiyi kullanarak geliştirdiğimiz yeni nesil Akrep II ise; atış gücü, üstün koruma ve beka kabiliyeti, yüksek hareket kabiliyeti, düşük silueti, yüksek tespit ve tanıma imkânı, verileri eş zamanlı olarak dijital bilgi sistemlerine aktarabilme özellikleriyle öne çıkıyor” dedi.
Bu yıl 14’üncü defa düzenlenecek IDEF’19 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda Akrep II’nin ilk defa sergileneceğini kaydeden Görgüç; “Akrep II’yi alternatif güç gruplarına da uygun olarak tasarladık. Elektrik motoru ve gelişmiş pillerle donatılan Akrep II, Türkiye’nin ilk elektrikli zırhlı aracı olarak fuarda yer alacak. Geleneksel zırhlı araçlara kıyasla Akrep II; düşük termal iz, sessizlik ve yakıt verimliliği avantajlarını bir arada sunacak. Otokar, Akrep II ile elektrikli araç teknolojisinin zırhlı araçlara uygulanması yönünde eşsiz bir bilgi birikimi kazanmıştır. Bu gelişme, geleceğin hibrit ve otonom zırhlıları için ilk adım niteliği taşımaktadır” açıklamasını yaptı.

SAVUNMA SANAYİİNDE İHRACATI DA ARTIRACAK
‘Savunma’da yılın üç ayında ihracat, geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 60 arttı. Kilogram başı ihracat da 46 doları aştı. Serdar Görgüç “2019 ihracat hedefi 3 milyar dolar. Otokar olarak elimizden geleni yapacağız. Geçen yıl ilk defa Fransa’da tanıttığımız Tulpar hafif tank, küresel çapta büyük beğeni kazandı. Teslimatlarımız devam ediyor. Yeni hedefimiz, Akrep II’nin Türkiye’nin teknoloji ihracatında öncü ürünlerden biri olmasıdır” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...