Altın fiyatları zirveden geri döndü: Gram altın bugün ne kadar? İslam Memiş, kasım ayı için uyardı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Altın fiyatları zirveden geri döndü: Gram altın bugün ne kadar? İslam Memiş, kasım ayı için uyardı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Altın fiyatları uzun zamandır beklenen kritik eşiği aştı. Ons altın 2.000 dolar zirvesinden geri dönerken, gram altın 1800 TL'nin üzerine çıktı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kasım ayı için uyardı.

Orta Doğu'da yaşanan jeopolitik risklerle Ons altın uzun zamandır beklenen 2.000 dolar seviyesini aştı. Gram tarafında da 1800 TL'nin üstü görülürken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten kasım ayı için uyarı geldi. Peki altın fiyatları bugün ne kadar? Gram altın yeni güne nasıl başladı? Cumhuriyet, tam, yarım ve çeyrek altın ne kadar? İşte altın piyasasında son durum...

ALTIN ZİRVEDEN GERİ DÖNDÜ

Son iki haftanda rekor seviyelere yükselerek 1810 dolardan 1997 dolara hızlı çıkış yapan Ons altın, 2.000 dolar eşiğini aştı. Fed toplantısı öncesinde güvenli liman talebini yüksek tutması nedeniyle yaşanan yükseliş spot altın kritik seviyenin altına indi. Ons altın, yeni günde yüzde 0.49 kayıpla 1996 dolar seviyesinden işlem görüyor.

GRAM ALTIN GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUYOR

Ons altındaki yükseliş ve dolar kuru karşısında TL'nin zayıflığıyla yükselişe geçen gram altın, Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından yeniden yükselişe geçti. Gördüğü en yüksek seviyeyi dün 1808 TL'ye çıkarak gram altın rekorunu 1826 TL'ye kadar yükseltti.

Haftayı yüzde 2 kazançla kapatan gram altın, son olarak 1817.186 TL seviyesinden işlem gördü. Aylık kazanç yüzde 65'i son bir yıllık kazanç 82'yi aşarken altının gramı yeni haftaya 1800 TL eşiğinin üstünde başladı. Gram altın 1813.357 TL'nin seviyesinden işlem görüyor. 

ALTIN UZMANI KASIM AYI İÇİN UYARDI

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Google'ın dolar 24 TL hatasının ardından sosyal medya hesabından dikkat çeken açıklamada bulundu. Hem dolar hem de altın için uyarıda bulunan uzman isim Kasım ayı için yatırımcıyı uyardı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, "varlıklarınıza sahip çıkın" dedi.

Altın fiyatları zirveden geri döndü: Gram altın bugün ne kadar? İslam Memiş, kasım ayı için uyardı

ZAMAN ELİNDEKİNİ KORUMA ZAMANI

Uzman isim Kasım ayına dair sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"2023 için 'Piyasanın kontrolü teknik ve mantıkla değil, manipülasyonda' yapmanız gereken şey varlıklarınıza sahip çıkmak. Elindekini sattırmak için her türlü manipülasyon yapmalarına hazır ol. Kasım ayı kazanma ayı değil, batırma ayı. Sessizce kenarda bekle. Hayaller 24, gerçekler 28,16."

Uzman isim gram altına yönelik şu açıklamayı yaptı:

"Gram altın TL serbest piyasalarda 1835-1840 lirada. Elimde TL var, ben bu seviyeden altın alır mıyım? Hayır, beklerdim. 1780 lirayı zikrettim. Dolar gerilemediği için hala 1840 lira seviyesinde gram altın. Gram altın normalde bugün 1780 lirada olmalıydı. Ben altın almak için beklemeye devam ediyorum. Biraz bekleyelim."

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...