Marmara Denizi'nde lüfer balıkçıların yüzünü güldürdü! Tanesi 200 TL'den satılıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Marmara Denizi'nde lüfer balıkçıların yüzünü güldürdü!  Tanesi 200 TL'den satılıyor

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Balık sezonunun başlaması ile balıkçıların mesaisi sürerken Marmara Denizi'nde balıkçılar limana lüfer dolu ağlarla dönüyor. Tekirdağ'da lüferin tanesinin ortalama 200 lira olduğunu belirten balıkçılar havaların soğumasıyla balığın artacağını ve buna bağlı olarak fiyatın düşeceğini söyledi.

Kışın olmazsa olmazlarından biri olan balığın sezonu açılınca hem tezgahlar hem de sofralar şenlendi. Bu sezon hamsi fazla olurken, palamut ise neredeyse yok denecek kadar az. Fiyatlarda ise dalgalanma sürerken vatandaşın cebine en uygun olan hamsinin kilo fiyatı ortalama 70 TL. Bu yıl çok olmayan lüfer ise bu kez yüz güldürdü ve Marmara Denizi'nde adeta lüfer bolluğu yaşandı.

3 BİN LÜFERLE LİMANA DÖNDÜLER

Tekirdağ'da balıkçılık yapan Nail Şirinkan, lüfer bolluğu yaşandığını söyledi. Avcılıkta bereketli günler geçirdiklerini ifade eden Şirinkan, "Dün gece açıldık sabah 3 bin lüferle geldik limana. Şimdi arkadaşlar kasalayıp ayıracak. Tekirdağ'da alacak yerler var. İstanbul'da göndereceğimiz yerler var" dedi.

Balıkçı Şükrü Ozan Dedeler de lüferin balıkçıların yüzünü güldürdüğünü dile getirdi.

TANESİ 200 TL'DEN SATILIYOR

Lüfer bereketinin devam edeceğini belirten Dedeler, "Havaların soğumasıyla lüfer daha da çok olacak. Balıkçılar güzel sezon geçirecek inşallah. Biz de vatandaşlarımıza taze balık ulaştırmak için buradan lüferlerimizi aldık. Balık arttıkça bu durum fiyatlara da yansıyacaktır" diye konuştu. Lüferin tanesi tezgahlarda ortalama 200 liradan satılıyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...