Şehit, gazi ve gazi yakınlarına istihdam müjdesi: Kamuya 491 kişi atanacak

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Şehit, gazi ve gazi yakınlarına istihdam müjdesi: Kamuya 491 kişi atanacak

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına 491 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması yapılacak. Noterde huzurunda gerçekleşecek atamalarla birlikte kamuda istihdamı sağlanan şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının toplam sayısı 49 bin 310'a ulaşacak.

Kamuya yapılan atamalarda belirli bölüm, devlet korumasındaki gençlere, şehit, gazi ve gazi yakınlarına ayrılıyor. Bu bölümler ile sınava girerek istenen şartları yerine getiren adaylar kamuya atanıyor.  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından , 6 Aralık 2023 (yarın) tarihinde gerçekleşecek törenle 491 şehit yakını, gazi ve gazi yakınına istihdam imkanı verilecek.

“Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarının Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Töreni” Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın katılımıyla noter huzurunda gerçekleşecek.

ÇEŞİTLİ KADROLARA ATAMA YAPILACAK

Törende hak sahiplerinden 160'ının ataması öğrenim durumları itibarıyla antrenör, avukat, biolog, büro personeli, çocuk eğiticisi, çocuk eğitimcisi, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, eczacı, fizyoterapist, grafiker, hemşire, hemşire yardımcısı, imam-hatip, kuran kursu öğreticisi, mimar, mühendis, müze araştırmacısı, öğretmen, programcı, psikolog, sağlık teknikeri, sağlık teknisyeni, sosyal çalışmacı, tekniker, teknisyen ve veteriner hekim unvanlı kadrolara yapılacak. Ayrıca, 219'u memur, 88’inin hizmetli ve 24'ünün de sürekli işçi unvanlı kadrolara ataması gerçekleşecek.

Bu atamayla bugüne kadar kamuda istihdamı sağlanan şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının toplam sayısı 49 bin 310'a ulaşacak.

1044 GENÇ KAMUYA ATANACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kamu kurum ve kuruluşlarında devlet korumasında gençler istihdam edilecek. Hak sahibi toplam 1044 genç, tercih işlemlerini 15 Aralık’a kadar yapabilecek.  Hak sahiplerinin işlemlerini gerçekleştirebilmek için E-Devlet Kapısı’na giriş şifresine sahip olması gerekiyor. Daha önce bu şifreyi edinen hak sahiplerinin yeniden şifre almalarına gerek bulunmuyor. E-Devlet Kapısı giriş şifresi bulunmayanlar PTT şubelerinden şifre alabilecek.

Hak sahipleri, tercih kılavuzuna Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının internet sayfası www.aile.gov.tr veya www.turkiye.gov.tr adresinden ulaşabilecek. Bakanlık, devlet korumasında yetişmiş gençleri 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu uyarınca kamuda istihdam ediyor. Bu kapsamda yılda üç kez mayıs, eylül ve aralık aylarında kamu kurum ve kuruluşlarına atama yapılıyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...