Emlakta en pahalı il Muğla, ilçe Beşiktaş

Emlakta en pahalı il Muğla, ilçe Beşiktaş

EMLAK Haberleri

Emlak piyasasında hareketlilik kış aylarında yavaşlasa da, metrekare fiyatları, bazı bölgelerde artık çift haneye oturdu. Ortalama metrekare fiyatları önceki yıl ile kıyaslandığında, yüzde 35-60 arasında bir artış yaşandığı gözlemlendi.

Satılık konutta metrekare fiyatı en pahalı olan 10 il arasında, 10 bin 167 lira ile Muğla birinci sırada yer aldı. Onu 7 bin 824 lira ile İstanbul, 5 bin 947 lira ile Antalya, 5 bin 482 lira ile İzmir, 4 bin 236 lira ile Çanakkale takip etti. Balıkesir, Yalova, Gaziantep, Denizli ve Edirne de sonraki 5’te bulunuyor.

KİRALAR EL YAKIYOR
Hepsiemlak verilerine göre ilçeler bazında Beşiktaş, 27 bin 521 lira ile zirvede... Onu 27 bin 517 lira ile Sarıyer, 18 bin 875 lira ile Çeşme izledi. Bodrum, Bakırköy, Kadıköy, Beykoz ve Adalar ilçelerinde de fiyatlar, 14-17 bin lira arasında değişiyor.
Verilere göre satılık konut fiyatlarının bir yıl içerisinde en çok artış gösterdiği illerin başında ise, yüzde 88-46 arasındaki artış oranlarıyla Samsun, Muğla, Antalya, Mersin (İçel), Adana, İstanbul, Konya, Aydın, Çanakkale ve Sakarya geldi. Konut fiyatlarında en çok artış yaşanan 10 ilden 9’unun deniz kıyılarındaki iller olması dikkat çekti.


Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...