Başbakan Erdoğan'a Facebook'tan hakarete 1 yıl hapis

/ Kaynak: DHA
Başbakan Erdoğan'a Facebook'tan hakarete 1 yıl hapis

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Konya'da Osman Garip isimli vatandaş Facebook'taki hesabından Başbakan Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı

Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi. Hakaret içeren sözleri kendisinin paylaşmadığını ve sayfasının hack'lenmiş olabileceğini öne süren Garip, karara itiraz edeceğini söyledi. Gözaltına alındıktan sonra ilk çalıştığı işyerinden ayrılmak zorunda kaldığını ve başka bir alışveriş merkezinde çalışmaya başladığını anlatan Garip, "Sosyal paylaşım sitesindeki sayfamın başına 'T.C.' ekledim diye izlenip takip edildiğimi düşünüyorum. Cumhuriyet sevdam yüzünden bu duruma düştüm. Bunun bir hesaplaşma olduğunu düşünüyorum" dedi. Konya Barosu'na kayıtlı avukat Hüsnü Yıldırımer de, konuyla ilgili şunları söyledi: "Facebook'ta da olsa bir kişiye yapılan hakeret suçtur. Yayınlanan hakaretin hangi bilgisayardan yapıldığı da 'IP' adresi tespitiyle gerçekleşir ve suçlu kim olduğu saptanır. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına dair karar da CMK'nın 231/5 ve devamı maddelerdeki şartlardan birini taşımıyorsa, hakim hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına dair karar verebilir. Ancak, bahsi geçen davada 'CMK'nın 231/6-b maddelerindeki şartların oluşmadığı anlaşılmakla hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığı' kararı verilmiştir. Bu maddeye göre karar verebilmesi için de sanığın psikoloğa gitmesi lazım. Adli rapor alınması gerekir. Hissi bir karar verilmiş olabilir."

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...