Vatandaş YHT'yi çok sevdi

Vatandaş YHT'yi çok sevdi

GÜNDEM Haberleri

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren, sefere başladığı ilk gün yaklaşık 5 bin yolcu taşıdı. Vatandaşlar, "Ankara'ya 3.5 saatte gidebilmek hayal gibi" dedi.

Açılışı geçtiğimiz hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Türkiye'nin 70 yıllık hayali Ankara-İstanbul YHT daha ilk günden büyük bir ilgi ile karşılaştı. Seferlerin 1 hafta süreyle ücretsiz olması ve ilk seferin bayram dönemine denk gelmesi dolayısıyla vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği YHT'ler, ilk gün itibariyle 6 gidiş, 6 geliş olmak üzere 12 sefer gerçekleştirdi. İlk gününde YHT'yi yaklaşık 5 bin yolcu kullandı. Vatandaşlar bilet alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. İkinci günde de vatandaşların büyük ilgi gösterdiği ve Ankara-İstanbul arası seyahat süresini 3,5 saate indiren YHT, saatte 250 kilometre hıza ulaşabiliyor. Ankara-İstanbul hattı için bilet fiyatları 70 lira olarak belirlendi. Bilet fiyatları 7 yaş altı için ücretsiz, 7-12 yaş çocuklar için 35 lira, 65 yaş üstü için 35 lira, öğrenciler için ise 55 lira olacak. YHT'yi kullanan vatandaşlar, "Ankara'ya 3.5 saatte ulaşabilmek hayal gibi bir şeydi. YHT ile bu konforu da yakaladık. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" dedi. İlk gün seferleri sonunda bir açıklama yapan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ise, "Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında ilk etapta günde 5 bin yolcu taşımayı planlıyorduk. Bu gerçekleşti, ilerleyen dönemlerde yolcu sayısını 50 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Ankara-İstanbul hattında 25 milyon vatandaşın yaşadığını kaydeden Karaman, aldıkları tek şikayetin bilet yetersizliği olduğunu söyledi.

HEDEF 50 BİN YOLCU
Bayramlaşmaya giden vatandaşlar, ilk gün itibariyle önümüzdeki günlerin de biletlerini aldı. Biletler tamamen tükendi. 5 bin kişinin yolculuk ettiği YHT'de kapasitenin ileriki dönemde 50 bine kadar çıkarılacağı bildirildi. YHT içerisinde bulunan mini restoran da ilk günden vatandaşların ilgisi ile karşılaştı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...