HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Başbakanların ikinci toplantısı Ankara'da

Kaynak: İHA
Başbakanların ikinci toplantısı Ankara'da

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Türkiye-Irak Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin (YDSK) Başbakanlar eşbaşkanlığında ikinci toplantısı Ankara'da gerçekleştirilecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Irak Başbakanı Haydar Al Ebadi'nin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun davetine icabetle 25-26 Aralık 2014 tarihlerinde ülkeye gerçekleştireceği ziyaret kapsamında, Türkiye-Irak Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin (YDSK) Başbakanlar eşbaşkanlığında ikinci toplantısının Ankara'da gerçekleştirileceği belirtildi.Söz konusu toplantının ön hazırlıkları bağlamında, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu ve Irak Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Nizar Hayrullah'ın eşbaşkanlığında iki ülkenin ilgili Bakanlık ve kuruluşlarının temsilcilerinin, 17-18 Aralık 2014 tarihlerinde Bağdat'ta bir araya geldikleri kaydedildi. Görüşmelerde, 15 Ekim 2009 tarihinde iki ülke Başbakanlarının eşbaşkanlığında Bağdat'ta düzenlenen I. YDSK kapsamında imzalanan mutabakat muhtıralarının onay ve uygulama durumunun gözden geçirildiği ifade edilerek şöyle denildi: "Ayrıca, ekonomik ve ticari ilişkiler, yatırım ve bankacılık konuları, müteahhitlik, sivil havacılık dahil ulaştırma, polis işbirliği, enerji, su, insani yardımlar, kültür işbirliği ve vatandaşların karşılaşabildikleri sorunların halli gibi II. YDSK bağlamında ele alınabilecek müstakbel işbirliği alanları hakkında fikir alışverişinde bulunulmuştur."

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...