Milli Savunma Bakanı iddiaları doğruladı: Musul harekâtına destek vereceğiz

Milli Savunma Bakanı iddiaları doğruladı:  Musul harekâtına destek vereceğiz

GÜNDEM Haberleri

Bakan Yılmaz, "Koalisyonun bir üyesi olarak operasyonda sorumluğumuzu yerine getiririz" dedi.

IŞİD'i Musul'dan çıkarma harekâtına Türkiye'nin de katılacağı iddiası doğrulandı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Musul için düzenlenecek operasyona Türkiye'nin de destek vereceğini söyledi. Konuyla ilgili soruları cevaplayan Yılmaz, "Türkiye, IŞİD'e karşı kurulmuş koalisyonun bir üyesidir. Bu koalisyonun üyesi olmakla somut katkı vermeye başlamıştır. Bunun dışındaki katkılarımız ulusal çıkarlar göz önüne alınarak zamanı geldiğinde değerlendirilir ve koalisyon üyesi olmanın gerektirdiği sorumluluklar yerine getirilir" dedi. ABD ile imzalanan eğit-donat konusuna da değinen Bakan Yılmaz, "ABD ile Türkiye, ortak bir komisyon kuracak. Bu komisyon tarafından belirlenecek kişilere, Kırıkkale yakınlarındaki birlikte eğitim verilecek" diye konuştu.
ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ
"Türk askerinin direkt karadan girmesi konusunda bir seçenek gelirse Türk askeri karadan Irak'a girer mi" sorusuna Bakan Yılmaz, "Sayın Başbakanımız, 'Diğerler ülkeler üzerlerine düşeni yaparsa Türkiye de üzerine düşeni yapmaya hazırdır' demişti" nbsp;ifadelerini kullandı. Milli Savunma Bakanı Yılmaz, çarşamba günü Irak'a gideceğini belirterek, "Savunma Bakanı ile İçişleri Bakanı ile görüşeceğim. Muhtemelen Başbakan olur, Genelkurmay Başkanı olur. Yani, bir görüşme programı var. Erbil ziyareti de plan ve programda var" diye konuştu .

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...