Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yanlışı düzeltmek benim işim'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yanlışı düzeltmek benim işim'

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan, "Siz o yetkiyi nereden alıyorsunuz! Cumhurbaşkanı olarak bana yanlışları düzeltmek düşer" dedi.

Kılıçdaroğlu ve Demirtaş'a 7 Haziran'da sandıkta ders verilmesini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diyorlar ki 'Cumhurbaşkanı taraf.' Evet tarafım. Ama ben milletin tarafındayım" dedi. Siirt ve Mardin'deki toplu açılışlarda vatandaşlara hitap eden Erdoğan, siyasi hayatında Siirt'in ayrı bir yeri ve ayrı bir anlamı olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Birincisi 17 Aralık 1997 tarihinde bu meydanda okuduğum, Talim Terbiye Kurulunun onayıyla geçmiş Ziya Gökalp'e ait bir şiirle başlayan ve cezaevinde sonuçlanan bir süreçtir. Peki ikincisi neydi? Yüzde 85.5 oy ile bu kardeşinizi parlamentoya gönderdiniz. İşte Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı bu yolları açtınız."
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kayseri'de kendisiyle ilgili kullandığı ifadeyi de hatırlatan Erdoğan, "Cevap vermeye değmez ama 'Cumhurbaşkanı Evren gibi Kur'an'ın istismarını yapıyor' diyor Sayın Kılıçdaroğlu. Ben Kur'an ile büyüdüm, Kur'an ile yaşıyorum. Onu sen kendine söyle, kendi şahsında Kur'an'ın yerinin ne olduğu malum. Dün Kayseri'de diyor ki 'Ben İmam Hatip'leri kapatacağım demedim' Bütün kayıtlarda mevcut. Bir Cumhurbaşkanı olarak bana yanlışları düzeltmek düşer. Bir defa o yetkiyi sen nereden alıyorsun?" nbsp;
Demirtaş'ın Taksim açıklamasını da eleştiren Cumhurbaşkanı, "Çıkmış, 'Taksim bizim Kabe'mizdir' diyor. Bizim Kabe'miz bellidir. Bir zamanlar bu CHP'liler ne diyordu? 'Kabe Arap'ın olsun bize Çankaya yeter' diyordu. Şimdi bunlar da aynı şekilde yine 'Kabe Arap'ın olsun bize Taksim yeter' diyor. Bunlara 7 Haziran'da bir ders gerekmiyor mu? Bizim dersimiz sandıkta. Diyorlar ki 'Cumhurbaşkanı taraf.' Evet tarafım. Ama ben milletin tarafındayım. Millet neredeyse oradayım. Her partiye de eşit mesafedeyim. Ama gönlümde bir parti var tabii. O ayrı bir konu" ifadelerini kullandı.
Batman ve Diyarbakır'ın ardından Siirt'te de belediye başkanlarının kendisini karşılamadığını kaydeden Erdoğan, "Burada da aynısı oldu beyefendilerin işi çıkmış. Bu şekilde olursa kusura bakmasınlar protokol nedir bilecekler. nbsp;
Bunlara beş koyun verin güdemezler çünkü kin ve nefret üzerine inşa edilen bir yapıları var" ifadelerini kullandı.
Erdoğan, çözüm süreci ile ilgili ise şunları kaydetti: "Siyasi irade ve devlet üzerine düşen her şeyi yaptı. Peki bölücü örgüt ve onun güdümündeki siyasi parti sözlerini tuttular mı? Maalesef tutmadılar. Ne silah bırakma konusunda ne de bölgedeki vatandaşlarımızın siyasi tercihlerini özgürce ifade edebilmeleri hususunda verilen sözler yerine getirilmedi. Bu iş böyle yürümez. Silahla demokrasinin bir arada yaşayabildiği nerede görüldü. Baskıyla, tehditle siyasetin birlikte yürüyebilmesi mümkün değildir."


nbsp;DEAŞ YOKSA DİYANET'İN SAYESİNDE...
Bölgede pek çok imamın örgüt mensupları tarafından saldırıya uğradını, hatta katledildiğini söyleyen Erdoğan, "Bugünkü Diyanet İşleri Başkanımız, bu bölgede hâlâ yaşayan medrese geleneği içinde yetişmiş, oradan akademisyenliğe geçmiş bir arkadaşımızdır. Bugün Türkiye'de Boko Haram gibi, DEAŞ gibi örgütler varlık gösteremiyorsa bunda en büyük pay Diyanet İşleri Başkanlığımızındır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yanlışı düzeltmek benim işim'

'Buradan birinciler çıkacak'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜRGEV Emine Erdoğan Kız Yurdu'nun açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, yurtta yetişen gençlerin Doğu ve Güneydoğu'nun 'işaret fişekleri' olacaklarını belirterek, "Buralardan mezun olan öğrencilerimiz geleceğe çok daha farklı bakacak, çok daha güçlü, onurlu bir şekilde yürüyecektir. İnşallah buralar Türkiye'deki üniversite imtihanlarında derece yapacaklardır. Buradan niye birinciler çıkmasın? Niye ikinci, üçüncü ilk onun içinde ilk yüzün içinde niye çıkmasın? İnşallah bunlar çıkacak ben size inanıyorum, güveniyorum" dedi. Emine Erdoğan da açılışı yapılan tesise öğrencilerin sahip çıkacağını belirterek, ''İnşallah sizler buranın hakkını vereceksiniz, bizi mahcup etmeyeceksiniz. Çok üstün çocuklar olarak Türkiye'ye hayırlı gençler olarak hizmet edeceksiniz'' şeklinde konuştu. Açılışa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu ve TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan ile kız yurdunu yaptıran LİMAK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir de katıldı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...