Soma'nın kayıp defterleri bulundu

Soma'nın kayıp defterleri bulundu
GÜNDEM Haberleri

301 işçinin hayatını kaybettiği Soma faciasında, 'hiç olmadığı' söylenen, madende kullanılan patlayıcıların kaydedildiği defterler bulundu

Soma faciasında 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın ardından hem savcılığın, hem de bilirkişilerin taleplerine rağmen 'hiç olmadığı' söylenen, madende kullanılan patlayıcıların kaydedildiği topçu defterleri ile barutçu kayıt çizelgeleri, tutuksuz sanıkların ifadelerinde varlığını itiraf etmelerinin ardından, mahkeme kararıyla maden ocağının idari birimlerinde yapılan aramada bulundu.

Aramalarda toplam 99 topçu defteri, 14 barutçu sandıkçı teslim çizelgesi ile 223 barutçu kayıt çizelgesine el konuldu.

Bu defterlerin incelenmesiyle, bilirkişi raporlarında sık sık değinilen korbonmonoksit gazının, zaman zaman ölümcül 500 PPM değerlerine kadar çıkmasının nedenleri de ortaya çıkmış olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...