Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ehliyet kurslarına uyarı

/ Kaynak: İHA
Ehliyet kurslarına uyarı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Karadeniz Sürücü Kursları Derneği Başkanı Hasan Guda, haziran ve temmuz aylarında yürürlüğe girecek olan yönetmelikler ile ilgili sürücü kurslarını uyardı.

Sürücü kurslarına getirilen yeni düzenlemelerin haziran ve temmuz aylarında başlayacağını hatırlatan Hasan Guda, "1 Haziran 2015'ten itibaren sürücü kurslarında 4 tane B sınıfı ehliyet verebilecek otomobil bulundurma zorunluluğu başlıyor. 1 Haziran'dan itibaren 3 tane otomobili olan kurumlar dönem açamayarak, öğrenci kaydı yapamayacaklar. Bunun amacı çok çabuk açılan sürücü kurslarının önüne geçebilmek. Bunun bir diğer amacı da öncelerden 1 araca 15 aday yazdırılabiliyordu. Yönetmelik çıktıktan sonra 1 araca 8 veya 10 kişiden fazla aday yazılamayacak. Değişmesi gündemde olan bir diğer hususta 1 Temmuz itibarıyla asansörsüz kurumlara da aday yazılamayacak. Bu yasa kapsamında 7 Temmuz'a kadar sürücü kursları ya asansörlerini tamir ettirmeli ya da asansörü olan binalara taşınması gerekecektir. Aksi takdirde bu kurslar kapanacak ve aday alamayacaklar. Sürücü kurslarını ilgilendiren bir diğer husus da geçen hafta Ankara'da yapılan bir çalıştayda şu anki Milli Eğitim Bakanlığı Bütçe Komisyon Başkanı Prof. Dr. Emrullah İşler beyefendi, ÖTV indiriminden ticari araçlar dışında sürücü kurslarından da faydalanmasıyla ilgili Maliye Bakanlığı ile görüşüp olumlu cevap aldığını bizlere bildirdi" diye konuştu.


"DOSYALAR İÇİN SON GÜNÜ BEKLEMEYİN"
2 yılı dolmak üzere olan sürücü belgesi dosyalarının, sürücü belgelerine dönüştürülmesi için son günün beklenmemesi gerektiğini belirten Hasan Guda, "Sürücü kurslarından sürücü belgesini alıp da sertifikalarını sürücü belgesine dönüştürmemiş olanlar için süre, 29 Mayıs 2015 tarihinde son bulacak. Şu ana kadar sürücü sertifikasını hak etmiş vatandaşlarımız bu süreyi beklemeden hemen emniyet müdürlüklerine gitmeleri gerekir. Çünkü çok büyük izdiham olacaktır. Bu izdihama uğramamaları için bir an önce dosyaları sürücü kurslarında ise kurslardan alsınlar. Kendilerinde ise biran önce emniyetten sürücü belgelerine dönüştürsünler. Herkes son günü beklemesin" şeklinde konuştu. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...