Davutoğlu'ndan CHP liderine: Kış uykusunda ama farkında değil

Davutoğlu'ndan CHP liderine: Kış uykusunda ama farkında değil

GÜNDEM Haberleri

"Kılıçdaroğlu "Merkez Türkiye" isminin bana ait olduğunu bilmiyormuş. Farkında değil kış uykusunda. Biz o projeleri zaten uyguluyoruz."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun 12 yıl boyunca AK Parti'yi 'yeni Osmanlıcılık yapıyor' diye Avrupa'ya şikâyet ettiğini belirterek, "Biz Osmanlı ile gurur duyuyoruz" dedi. Karabük, Sakarya ve Kocaeli mitinglerinde halkla buluşan Davutoğlu, Türkiye'nin kritik günlerin arifesinde olduğunu ifade ederek "Biz büyük Türkiye yolunu yürürken birileri de tuzak kurmakla meşgul, birileri terörle, birileri kumpaslarla, birileri hile ve desiseyle, bazıları da yalanla meşgul ama biz hizmetle meşgulüz" diye konuştu.
Ordu-Giresun Havalimanı açılışıyla hayalleri gerçek kıldıklarını belirten Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hiçbir Avrupa ülkesinin yapmadığını yaptık. Dünyada 3. Avrupa'da ilki yaptık, denizi doldurduk, üzerine pist, terminal yaptık ve denizin üzerinde havaalanı inşa eden ilk Avrupa ülkesi olduk. Onlara kalsaydı 'Bu olmaz' derlerdi. Nitekim Ordu CHP milletvekillerinden biri öyle demiş. 'Mümkün değil' ya da 'Hayal bunlar' derlerdi. Biz hızlı treni getirmeden önce MHP'nin o zamanki Ulaştırma Bakanı, 'Bunu bizim görmemiz mümkün değil, çocuklarımız da görmez de torunlarımız görür' demiş ama şimdi her yerde hızlı tren var mı? Gittikçe Türkiye'ye yayılıyor mu? Aramızdaki fark bu." nbsp;
OKUMA ÖZÜRLÜ!
"Biz yola çıktık mı hedefimiz küçük olmaz, biz bir mega proje hazırladık mı başkalarından almayız. Biz, bir kavram söyledik mi onun hakkını veririz" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti: "Kılıçdaroğlu demiş ki 'Davutoğlu'nun kitabını doğrusu okuyamadım, onun için bilmiyorum merkez ülkeyi o mu kullanmış'. Okuyamaz, çünkü okuma özürlü. Kitap okumayı bilmez. Sayın Bahçeli'ye de sormuşlar, doğrusu üzüldüm bir akademisyen olarak. 'Kitap okumuyorum, arada sırada rapor okuyorum' diyor. Ya kitap olmayan bir odada şu ana kadar hiç uyumadım ben. İki koku var ki cennet kokusu gibidir, bir çocuk kokusu, bir kitap kokusu. Hele hele kelamı kadim, Kur'an'ı Kerim başta olmak üzere, kitap kokusunu almayandan bereket olur mu? Sonra söylemiş, 'Uygulasaydı'. Farkında değil, kış uykusunda. Biz o projeleri zaten uyguluyoruz. 12 yıl bizi yeni Osmanlıcılık yapıyor diye Avrupa'ya şikayet edecekler, sonra da "Merkez Türkiye" diye ortaya çıkacaklar. Biz Osmanlı ile gurur duyuyoruz."
Başbakan Davutoğlu, HDP binalarına saldırı olayının failinin 2007'de terör örgütü DHKP-C üye olmaktan tutuklandığını belirterek, "Bir bakıyorsunuz DHKP-C'den çok, HDP onlara sahip çıkıyor. Bugün HDP'nin genel başkan yardımcısı, bir terör örgütüne, DHKP-C'ye açıkça teşekkür etti" sözleriyle eleştirdi.


SEN ÖNCE nbsp;İZMİR'İ DÜZELT
Kılıçdaroğlu'nun "çalıntı fikirlerle" 2035'e proje hazırladığını, kendilerinin ise bugün denizin ortasına havalimanı kurduğunu vurgulayan Başbakan Davutoğlu, "Ona sormak vakti, bırak bu tür hayali, ütopik projeleri, ki önemli kısmı, şehir projesi dışında merkez ülke kavramı başta olmak üzere bizim hayata geçirdiğimiz projeler, bunlarla uğraşmayı, İzmir sel altında kaldı. Önce İzmir'i düzene koyun da sonra görelim" diye konuştu.







UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...