AK Parti seçim otobüsüne saldırı!

AK Parti seçim otobüsüne saldırı!

GÜNDEM Haberleri

Başkent'te AK Parti seçim otobüsüne taşlı saldırı düzenlendi.

AK Parti Ankara 1. Bölge Milletvekili adayı Murat Alparslan'ın otobüsüne Mamak'ta taşlı saldırıda bulunuldu. AK Parti Milletvekili adayı Murat Alparslan saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, muhalefet partilerinin pek çok mensubunun barışı, kardeşliği bozacak tutum içinde olduklarını belirterek, "Bugün burada güzel bir çalışma yapalım diye halkımızla temas için bu bölümde olduğumuz sırada seçim otobüsümüze özellikle CHP ve HDP'lilerin bir arada bulunduğu 30-40'a yakın kişi grubu tarafından saldırı oldu. Kaldırım taşlarıyla, ayak darbeleriyle, fiili müdahaleyle hem aracımıza zarar vermek hem de içinde bulunan kim varsa ona zarar vermek amaçlı saldırı yapıldı. Bu seçimlerin demokratik bir kültür içerisinde geçmesini arzu eden bir partiyiz. Muhalefeti ve diğer partileri düşman olarak görmüyoruz. Onlar bizim rakibimiz ve demokratik bir yarış arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"DOĞU VE GÜNDEYDOĞU'DA DA ÇOK KEZ BAŞIMIZA GELDİ"

CHP ve HDP'nin düşmanlığa varan, savaş mantığı ile işi sevk ve idare ettiği kampanyalara şahit olduklarını söyleyen Alparslan, "Doğu ve Güneydoğu'da da pek çok defa başımıza geldi. Biz şuna inanıyoruz. 'Biz bu işe kefenimizi giyerek yola çıktık' diyen bir kurucu Genel Başkan'ın yolundan yürüyoruz. Bu tür sataşmalar, saldırılar bizi hiçbir şekilde demokratik kültür ve nezaket içerisindeki mücadelemizden geri bırakmaz. Kendilerine mikrofon uzatıldığında demokrasi havarisi kesilen, barış güvercini misali allayıp pullayıp kamuoyu önünde demokrat ve sandığa inanan bir kişi olarak çıkarılan HDP yetkililerinin nasıl Doğu'da, Güneydoğu'da silah zoruyla terörle, silahla arasında mesafe koymadan oy devşirmeye çalışıyor ise, aynısını burada gücünün yeteceğini düşündüğü yerlerde de yapmaya çalışıyor. Ama şu açık bir gerçek ki, kişi, kurum ve illegal yapı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gücünü sınamaya kalkmasın. İktidarımız, hükümetimiz bu tür illegal yapılanmaların, gayri meşru olaylara karşı net bir tutum ve davranış ortaya koymuştur. Hukuk çerçevesinde hem kampanyanın sağlıklı yürütülmesinde hem de seçim güvenliğine yönelik tedbirleri almıştır" şeklinde konuştu.

"CANIMIZI ZOR KURTARDIK"

Halkın şiddet yanlısı davranışları görmesi gerektiğini söyleyen Alparslan, şunları kaydetti:

"HDP bukalemun siyasetini, çifte standart siyasetini bırakmalıdır. Terörle arasına mesafe koyduğunu, silahı bıraktığını çok net bir şekilde açıklamalı ve gereğini yapmalıdır. Yok değilse demokratik yarışta, hem silah zoruyla hem kavgayla hem kaosla hem de sandıkla bir arada mücadele yapması mümkün değildir."

Otobüs şoförü Faruk Erkmen ise, Tuzluçayır'da kırmızı ışıkta önünde beyaz bir arabanın durduğunu belirterek, "25-30 kişi üzerime doğru saldırdılar. Kaldırım taşlarını söktüler. Aracı bu hale getirdiler. Canımızı zor kurtardık. 'Biz CHP'liyiz. AK Parti'yi burada istemiyoruz' diye slogan attılar" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...