Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çanakkale Boğazı'nda çalışmalar sürüyor

Çanakkale Boğazı'nda çalışmalar sürüyor

GÜNDEM Haberleri

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri, geminin sığ bölgeden kurtarılması için çalışmalarını sürdürüyor

Çanakkale Boğazı'nda karaya oturan Panama bandıralı "İbrahim Konan" adlı yük gemisinin sığ bölgeden kurtarılması için çalışmalar sürdürülüyor.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, geminin karaya oturduğu 1 Temmuz'dan bu yana, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğüne ait 3 römorkörle sürdürülen kurtarma çalışmalarında, geminin arka bölümü sağa sola çekilerek sığ alandan çıkarılmaya çalışılıyor.
Şu ana kadar su almadığı belirtilen gemideki hasar, kurtarma çalışmalarının ardından güvenli bölgede yapılacak incelemeler sonucu netleşecek.
Geminin erişte kökü ve kaba kumdan oluşan bir alana oturduğu, yapılan dalışlar ve dreneaj çalışmalarında zeminde kille karışık toprak ile kayaların yer aldığının belirlendiği bildirildi.
Geminin alt bölümünde 2-3 metre genişliğinde kayalar olması nedeniyle kurtarma çalışmalarının zorlaştığı belirtildi.
Mısır'a gitmek üzere Rusya'dan yola çıkarılan 109 metre uzunluğunda, 5 bin 581 grostonluk yük gemisi, rotasından çıkıp Kilye Koyu yakınında karaya oturmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...