Davutoğlu: Silahlara veda zamanı

Davutoğlu: Silahlara veda zamanı

GÜNDEM Haberleri

"Artık çatışmasızlıktan bahsetmek yeterli değildir. Barıştan, özgürlükten bahsedenler şimdi silahsızlanmayı konuşmalıdır."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Van'da, Tuşba Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Burada konuşan Davutoğlu, çözüm süreci ve hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Başbakan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:
Çözüm süreci: Artık çatışmasızlıktan bahsetmek yeterli değildir. Gerçekten demokrasiye inananlar, gerçekten özgürlükten, barıştan, insan haklarından bahsedenler, artık silahsızlanmadan bahsetmek durumundadırlar. Bundan sonra çözüm süreci söz konusu olacaksa, bilinsin ki 2013 Mayıs'ında verilen sözler yerine getirilmek durumundadır. Bütün ilgili taraflara, özellikle de dilinden barış sözcüğünü düşürmemekle birlikte burada bölücü terör örgütüne karşı net tavır almayan, saldırılara karşı sesiz kalan HDP'ye sesleniyorum, bilsinler ki herhangi bir şekilde vatanın huzurunu bozmak isteyenler çıkarsa onların karşısında tedbir alacağız ve hiçbir şekilde vatandaşlarımızın huzurunun bozulmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin her yerinde gayrimeşru şekilde taşınan her silah, Türkiye'nin barışına kardeşliğine yönelen bir saldırı aletidir. Kamu düzeni ve milli birlik ve kardeşlik projemiz hiç bir taviz vermeden sürdürülecektir. nbsp;
Koalisyon çalışmaları: Türkiye'nin bir saniye dahi hükümetsiz kalmaması, Türkiye'nin her köşesinde istikrarın, barışın, huzurun devamı için her türlü görüşmeye açığız. Herkesle gönül açıklığı, zihin açıklığı içinde müzakerelere başlayacağız. Hiçbir şekilde gecikme, erteleme söz konusu olmayacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi Danışma Kurulu toplandı. Önümüzdeki birkaç gün içinde Başkanlık Divanı oluşacak ve Başkanlık Divanı oluşmasından sonra da Sayın Cumhurbaşkanı'mızın görevlendirmesiyle diğer siyasi parti liderleriyle görüşmeye başlayacağız.
HUZURU BOZDURMAYIZ
Vatandaşlar üzerinde baskı kurmak isteyen, sahur vakti polisimize ateş açıp, şehit edenler bilsinler ki bunların hesabı ne olursa olsun sorulacaktır. nbsp;





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...