Recep'ler karıştı, başına gelmeyen kalmadı

Recep'ler karıştı, başına gelmeyen kalmadı

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Isparta milletvekili Recep Özel ile Adalet Partisi 16'ncı dönem İstanbul milletvekili Recep Özel'in isim benzerliği ilginç olaylara sebep oldu.

Recep Özel, 3 Kasım 2002 seçimlerinde Isparta'dan milletvekili seçilen bir isim. AK Parti'nin ilk iktidar döneminde Başbakanlık Müsteşarlığı yapan eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bir gün Özel'i arar ve kendisini başbakanlıkta misafir etmek istediğini söyler. Özel, çiçeği burnunda bir milletvekili olarak talep karşısında önce şaşırır sonra gider. Ancak Başbakanlığa gittiğinde yapılan yanlışlık da ortaya çıkar. Dinçer, aslında kendisi gibi Karamanlı olan Adalet Partili milletvekili Recep Özel davet etmiştir. Karşısında yaşça oldukça genç görünen birini görünce, "Galiba biz Recep'leri karıştırdık" diyerek durumu düzeltir. AK Partili Özel'in isim benzerliği sebebiyle zor durumda kaldığı bir başka olay ise, sağlık faturalarıyla ilgili. Meclis'teki makamına gelen kredi kartı ekstresi ile sağlık faturalarının arkasına düşen Recep Özel, yaptığı araştırmalar sonucunda bu evrakların kendisine değil yine eski vekil Özel'e ait olduğunu tespit eder. Bir başka karışıklık Türk Parlamenterler Birliği seçimleri sırasında yaşanmış. Seçimlerde listede ismini arayan Özel, yıllardır üye olduğunu düşündüğü Parlamenterler Birliği'nde aslında kayıtlı kişinin kendisi değil eski milletvekili Recep Özel olduğunu fark etmiş ve böylece oy verme hakkını da kullanamamış.
Yücel Kayaoğlu ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...