Davutoğlu'nda istihbarata 'Kesintisiz koordinasyon' talimatı

Davutoğlu'nda istihbarata 'Kesintisiz koordinasyon' talimatı

GÜNDEM Haberleri

IŞİD ve PKK'ya karşı bütün güvenlik güçleri alarma geçirilirken, "Suruç'ta ihmali olan bedelini öder" diyen Davutoğlu istihbarat birimlerini de uyardı

Yücel Kayaoğlu ANKARA
AK Parti, Suruç katliamına 7 Haziran sonrası oluşan 'belirsizliğin' de etkisi olduğu görüşünde. MYK üyeleri ve Bakanlar Kurulu'nun önceki gece yaptığı ortak toplantıda Suruç'taki saldırı ile koalisyon görüşmeleri masaya yatırıldı. "Hükümet belirsizliğinin bu tür eylemleri cesaretlendirdiği" tespitinin yapıldığı toplantıda ya hızla yeni bir hükümetin kurulması, olmuyorsa hemen erken seçime gidilmesi kararı alındı.
Suruç benzeri olayların yaşanmaması için alınan tedbirlerin de görüşüldüğü zirvede, IŞİD ve PKK ile mücadele konusunda tüm güvenlik birimlerinin alarma geçirildiği bilgisi verildi. Toplantıda, Başbakan Davutoğlu, terör eylemlerine karşı tüm devlet birimlerine talimat verdiğini belirtirken, "Güvenlik birimleri arasında istihbari kopukluk olmamalı. Her türlü ihbar değerlendirilecek. Talimatları verdik. Suruç'ta da eğer bir kamu görevlisinin kusuru, ihmali varsa, gereği yapılacak" dedi.
MYK toplantısında, Suruç bombacısının ilişkilerine yönelik derin soruşturma yürütüldüğü bilgisi de verildi. Güvenlik birimlerinin, saldırganın IŞİD'le bağlantısının yanı sıra, olayda Suriye istihbaratı El-Muhaberat'ın parmağının olabileceği ihtimalini de değerlendirdiği belirtildi.
Toplantıda HDP'den gelen açıklamalar da değerlendirildi. HDP'nin "seçim öncesi tavrını kenara bırakıp, gerçek yüzünü sergilemeye başladığı" ve "Gezi ile 6-8 Ekim'i birleştirmek istiyorlar. Provokasyonlara geçit verilmemeli" tespitleri yapıldı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...