Doğu ve Güneydoğu halkı teröre isyan etti

Doğu ve Güneydoğu halkı teröre isyan etti

GÜNDEM Haberleri

Ağrı'da karakol saldırısında şehit edilen Siirtli Mansur Cengiz, binlerce kişinin omuzlarında defnedildi.

Otuz yıldır akan kanı durdurmak için atılan bütün iyi niyetli adımlara rağmen silaha sarılan terör örgütü PKK, Doğu ve Güneydoğu halkını bıktırdı. İki yıldır huzura kavuşan bölge halkı PKK'nın eylemleri yüzünden kabûs dolu günlere geri döndü. Kürtlerin adına hareket ettiğini iddia eden PKK, en büyük zararı yine Kürtlere vermeye başladı. Bu durum halkı isyan ettirdi.
Ağrı'da 2 ton patlayıcıyla yapılan saldırıda şehit edilen Siirtli Er Mansur Cengiz memleketinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine binlerce kişi katıldı. Kürtçe ağıtlar yakan şehidin ailesi, terör örgütüne tepki gösterdi. Şehit askerin naaşı, köy camisinde kılınan namazın ardından binlerce vatandaşın katılımıyla tekbirler ve Kürtçe "Şehit namırın (Şehitler ölmez)", "Kahrolsun PKK, HDP" sloganları eşliğinde köy mezarlığında defnedildi. Şehidin mezarı başına gelen anne Adile Cengiz, Kürtçe ağıt yakarak "Teröristlere inat ağlamayacağım. Şehidimi gülerek gönderdim. Oğlum vatanı uğruna şehit düştü" dedi. Baba Fadıl Cengiz ise terör örgütü PKK'ya tepki göstererek, oğlunun kanının yerde kalmamasını istedi. Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, defin işleminin ardından Türk bayrağını şehidin babasına verdi. Baba Cengiz, bayrağı öpüp başının üstüne koydu. Ağrı'daki saldırıda şehit olan Adıyamanlı Er Medet Mat da son yolculuğuna gece uğurlandı. Aile cenazelerini bekletmek istemeyince, cenaze namazı gece kılındı. Baba Nusret Mat terhisine iki ay kala şehit olan oğlu için "Ne mutlu vatan için şehit oldu" dedi ve "Karakola saldıranların Allah belalarını versin" şeklinde öfkesini dile getirdi.
nbsp;BURASI MUŞ'TUR TEPKİSİ HOŞTUR!

Binbaşı Arslan Kulaksız'ın sokak ortasında şehit edildiği Muş'ta ay-yıldızlı isyan var. Teröre tepki gösteren Muşlular, ev ve dükkanlarını bayraklarla donattı. Onlardan biri olan Osman Yakut, "Huzur ve barış istiyoruz" dedi. Sıddık Söylemez, "Ülkeyi yeniden karıştırmaya başladılar. Bu bayrak ne Türkün, ne Kürdün, ne de Çerkezindir, hepimizin" sözleriyle vatanseverlik örneği gösterdi. Doğunun terörle bağdaştırılmasına kızan Bedrettin Sayılgan ise, "Oyuna gelmeyelim. Biz bu vatanı böldürmeyelim" şeklinde konuştu.
Doğu ve Güneydoğu halkı teröre isyan etti

HAMİLE kadın, ATEŞ ALTINDA HASTANEYE YETİŞTİRİLMİŞTİ

O bebeğin adını Barış koydular

Hakkari Çukurca'da 2 Ağustosta terör örgütü PKK, yolu ve trafoları patlatıp elektriği kestiği için doğum sancısı çeken Lahican Kaçar evinde mahsur kalmıştı. Riskli doğum olduğu için Kaçar'ın Hakkari Devlet Hastanesi'ne gitmesi gerekiyordu. Ancak yol kapalı olduğu için aile askerden yardım istemişti. Helikopterle bölgeye giden askerlere teröristler taciz ateşi yapmış fakat Mehmetçik, yoğun ateş altında olmasına rağmen geri adım atmayarak genç kadına ulaşıp hastaneye kaldırmıştı. Hakkari'de doğum yapan Lahican Kaçar ve çocuğunun sağlık durumu iyi. Kaçar ailesi, sağ salim dünyaya gelen bebeklerine bölgede yaşanan çatışmaların son bulması için Barış ismini koydu. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...