Yahudi yazardan Türkiye ve Ortadoğu analizi

Yahudi yazardan Türkiye ve Ortadoğu analizi

GÜNDEM Haberleri

Yahudi yazar Amotz Asa-El, köşe yazısında Türkiye ve Ortadoğu'da oluşabilecek senaryolara yer verdi.

Son günlerde Türkiye'de yaşanan terör olayları, Ortadoğu'da da gerilimin artmasına neden oldu. Türkiye'nin PKK'ya ve Amerika'nın IŞİD'e karşı düzenlediği hava operasyonları bölgede tansiyonu yükseltti.
ASIL SORUN MUSUL
Yahudi yazar Amotz Asa-El, köşesinde bu gelişmeleri değerlendirdi. Ortadoğu'da IŞİD'in, Türkiye, Suriye ve Kürtleri savaşa çekme planı yaptığını söyleyen yazar, asıl sorunun Musul olduğunu belirtti.
TÜRKİYE ÖNDERLİĞİNDE YENİ BİR DÜZEN
Yahudi yazar, Ortadoğu ile ilgili Türkiye önderliğinde yeni bir düzenin kurulabileceğinin sinyalini veriyor. Yazarın 'Türkiye'nin kabul edemeyeceği bir teklif' dediği öneri ise oldukça dikkat çekici. Asa-El'in yeni bir düzen önerisi şöyle;
MUSUL TÜRKİYE'YE VERİLSİN
"Esad'ın çekilmesiyle Suriye'nin Türkiye'nin himayesine girmesi.
Türkler ile Kürtler arasında ateşkesin devamı.
Irak'ın Musul'daki petrol kuyularının yönetimini tekrar Türkiye'nin emrine vermesi."
GÜÇLÜ TÜRKİYE ETKİN MÜCADELE
Yahudi yazar Asa-El, böyle bir düzenle Ortadoğu'da güçlü bir Türkiye'nin oluşacağını ve IŞİD'e karşı daha etkin bir mücadele yapılacağını da sözlerine ekliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...