'Dönemin savcıları' Sarkisyan'a sığındı

'Dönemin savcıları' Sarkisyan'a sığındı

GÜNDEM Haberleri

'Darbeye teşebbüs'le suçlanan eski savcılar sabaha karşı geçtikleri Batum'dan, Türkiye'yle 'suçlu iade' anlaşması yapmayan Ermenistan'a firar etmiş.

Ebru Karatosun ANKARA - Meslekten atılmalarının ardından önceki gün haklarında yakalama kararı çıkarılınca yurt dışına kaçan eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yeni "adresleri" belli oldu. Öz ve Kara'nın Gürcistan üzerinden Ermenistan'a kaçtığı ortay çıktı. Mahkemenin yakalama kararının ardından telefonlarını bırakarak evinden ayrıldığı tespit edilen Mehmet Yüzgeç ise her yerde aranıyor. nbsp;
Öz ve Kara'nın Ermenistan'a kaçtığı bilgisini Artvin Valisi Kemal Cirit verdi. Sarp Sınır Kapısı'nın Türkiye'nin en yoğun olan kullanılan kapılarından birisi olduğunu, sadece dün 27 bin kişinin bu kapıdan giriş çıkış yaptığını belirten Cirit, Öz'ün saat 03.46, Kara'nın da 04.19'da sınırı geçtiğini söyledi. O saatte iki ismin de hakkında herhangi bir yakalama kararı verilmediğini, yurt dışına çıkışlarıyla ilgili sorun olmadığını vurgulayan Vali Cirit, Öz'ün aynı soyadını taşıyan bir kadınla, Celal Kara'nın ise yalnız çıktığını ifade etti. nbsp;
Bu arada iki eski savcının kaçış anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Zekeriya Öz'ün bıyıklarını kestiği ve şapka taktığı gözlendi.
Öz ve Kara'nın gittikleri ülkenin Ermenistan olması, Sarp sınır kapısını tercih etmeleri, yarım saat arayla çıkış yapmaları gibi detaylar, bu kaçışın önceden planlandığını gösteriyor. Savcılar hakkında tutuklama kararı çıkmasının ardından, kırmızı bültenle İnterpol aracılığıyla aranmaları gündeme gelebilecek. Çünkü Ermenistan'la Türkiye arasında suçluların iadesi anlaşması yok. Yeşil pasaportu bulunan Zekeriya Öz'ün cezası kesinleşmediği sürece pasaportu da iptal edilemiyor.

KAÇAN KAÇANA
Paralel toptan firarda
Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın Ermenistan'a kaçması, iddianamelere "Fetullahçı Terör Örgütü" olarak iddianamelere yansıyan paralel yapı davalarının diğer kaçaklarını akıllara getirdi. nbsp;
Paralel yapı davasının 1 numaralı ismi Fethullah Gülen hakkında da yakalama kararı bulunuyor. 1999'dan beri ABD'de bulunan Gülen'in yanı sıra, Emniyet fezlekesinde şüpheli olarak yer verilen eski polis Emre Uslu da uzun süredir ABD'de yaşamını sürdürüyor. nbsp;
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine "böcek" konmasına ilişkin davanın sanıklarından dönemin Emniyet Teknik Şube Müdürü Ali Özdoğan, bu şubede görevli Komiser Yardımcısı Enes Çiğci ile dönemin Başbakanlık Koruma Dairesi Güvenlik Sistemleri Amiri Emniyet Amiri Serhat Demir de hâlen firari.
Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdür Yardımcısı Sedat Zavar ve suç tarihinde Emniyet İstihbarat Daire Teknik Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru İlker Usta ise Romanya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmişti.
KPSS'de usulsüzlük iddialarına yönelik operasyonda, Fetullah Gülen de dahil 11 kişi de yurtdışında. nbsp;"Usulsüz dinleme" soruşturması kapsamında haklarında iddianame düzenlenen 54 şüpheliden suç tarihinde emniyet müdürleri Zeki Güven, Serkan Sözen, başkomiserler Şükrü Bahşi, Ali Temel, Erhan Ülker, komiser Erhan Solak'a ise ulaşılamadı.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...