Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başyaveri değişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başyaveri değişti

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başyaveri Tank Kurmay Albay Bekir Furkan Özdaban bugün görevini Topçu Kurmay Albay Ali Yazıcı'ya devretti

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, başyaverliği simgeleyen beyaz kordonun bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki makam odasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Topçu Kurmay Albay Yazıcı'ya takılmasıyla birlikte görev değişimi resmen gerçekleşmiş oldu. nbsp;


Makam odasındaki törende Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Büyükelçi Hasan Doğan'ın yanı sıra yaverler de hazır bulundu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Albay Özdaban'a Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki yeni görevinde başarılar dilediği, ayrıca yeni Başyaver Albay Yazıcı'ya da başarı dileğinde bulunduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başyaveri değişti

Tören akabinde başyaverler ve yaverler Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hatıra fotoğrafı çektirdi.


Cumhurbaşkanlığı'nda 29. Başyaver olarak 3 yıllık görevini tamamlamasının ardından 2015 Kıta Komutanlığı atamalarıyla Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı, Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Komutanı olarak Lefkoşe'de görevlendirilen Albay Özdaban'ın bugünkü tören akabinde eşi Hülya Özdaban, çocukları Ferit (12), Akcan (8) ve Mehmet Serdar (2) ile birlikte de Cumhurbaşkanı Erdoğan'la hatıra fotoğrafı çektirdiği öğrenildi. Başyaverlik görevini Özdaban'dan devir alan Albay Yazıcı, bu göreve gelmeden önce Sofya'da Askeri Ataşe olarak görev yapmaktaydı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...