Erdoğan kararını açıkladı: 1 Kasım'da tekrar seçim

Erdoğan kararını açıkladı: 1 Kasım'da tekrar seçim

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na 'hükümet kurma' görevi vermeyeceğini tekrarladı: Meclis Başkanımla görüşüp hayırlısıyla ülkemizi bir erken seçime götüreceğiz.

Koalisyon umutlarının tükenmesinin ardından tüm dikkatlerin odaklandığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk defa 'seçim' kararını açıkladı. Cuma namazını İstanbul Üsküdar'daki Hazreti Ali camisinde kılan Erdoğan, çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. İlk defa "seçim sürecine girildiğini" belirten Erdoğan, bu konuyla ilgili yetkililerinin de belli olduğunu söyledi. "Zaman kaybetmenin peşinde olmadım, olmayacağım" diyen Cumhurbaşkanı şöyle devam etti: "En fazla milletvekiline sahip olan siyasi partinin genel başkanına görevi verdim ve iki siyasi partiyle ciddi bir süreci geçirdiler. Netice alamadılar. Anamuhalefet Partisi'nin başındaki zat, 'Ben Beştepe'yi tanımıyorum. Beştepe kaçaktır, gitmem' derken… Beştepe'yi tanımayanı, adresini bilmeyeni, Beştepe'ye niye çağırayım ki? Böyle bir şartlarda Cumhurbaşkanı ülkeyi seçime götürebilir mi Anayasa'ya göre? Götürebilir. Pazartesi 45 günün sonu. Tekrar Meclis Başkanımla görüşüp hayırlısıyla ülkemizi bir erken seçime götüreceğiz. Kimi görevlendirirsem parlamento içinden ve gerekirse parlamento dışından isimlerle kabineyi kurar.
Seçim güvenliği noktasında da Silahlı Kuvvetler ve polis tedbirleri aldı. YSK da çalışmalarını yaptı. 1 Kasım'da da inşallah Türkiye tekrar seçimi yaşayacaktır."
Son dönemde artan PKK saldırılarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: "Terörle mücadelede, tabii ki devlet, milletinin huzuru için üzerine düşen görevi yapmak durumundadır. Artık buralardan taviz veremeyiz. Halkımız, içindeki bölücü terör örgütü mensuplarını da ayıklamak durumunda. Gerekirse bunları güvenlik güçlerine haber vermek durumunda. nbsp;
Köşelerinden yaptıkları tahribatla, yazdıkları yazılarla bu milletin birliğini bozmaya gayret edenler de şunu bilmeli ki bu millet onları da lanetliyor ve lanetleyecektir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...