HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

PKK saldırısı bu hale getirdi

Kaynak: İHA
PKK saldırısı bu hale getirdi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Van'ın Gevaş ilçesinde dünkü saldırıdan sonra karakol ve yanında bulunan ev ve iş yerlerinde büyük hasar meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre olay, dün gece saat 21.30 sularında Van-Tatvan karayolunun 80'inci kilometresinde bulunan Yoldöndü Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında bulunan Balaban Yol Kontrol Noktası önünde meydana geldi. PKK'lılar, önceden bir araca yerleştirdikleri bombayı Balaban Yol Kontrol Noktası önünde patlatmasıyla aracın infilak etmesi sonucu S.Y. (21) ile O.D. (20) 2 asker ile sivil vatandaş olan Ö.S. (30) ve ismi öğrenilemeyen 1 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulansla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, kaçan PKK'lıların yakalanması için bölgede başlatılan hava destekli operasyonlar ise sürüyor.


Patlamanın çevrede yol açtığı tahribat ise sabah ortaya çıktı. Büyük hasarın meydana geldiği kontrol noktası, görevliler tarafından brandayla kapatılırken, kontrol noktasının çevresinde bulunan yaklaşık 15 ev, iş yeri ve camide de büyük hasar meydana geldi. Evlerin duvarlarının yıkılmasına, cami ve işyerlerinin cam ve çerçevelerinin parçalanmasına neden olan patlamada şans eseri sadece bir evde 2 kişi hafif yaralandı. Yaralılar ayakta tedavi edildiler. İşyerlerinin olay sırasında kapalı olmasının yaralı sayısının artmasını önlediği belirtildi.


Paramparça olan bombalı araç sabah saatlerinde bölgeden kaldırılırken, kontrol noktasının yanında evi bulunan Rıfat Susan isimli vatandaş ise halen olayın şokunu atlatamadıklarını söyledi. Patlamada, evinin yatak odası ve mutfağının zarar gördüğünü anlatan Susan, "Patlamanın olduğu saatte henüz uyumamıştık. Yan taraftaki odada televizyon izliyorduk. Uyumaya gitseydik can kaybı olacaktı. Evimizin yatak odası ve mutfağımız karakolun olduğu tarafa bakıyor" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...