Başbakan açıkladı: Tüzük değişiyor 3 dönem gidiyor

Başbakan açıkladı: Tüzük değişiyor 3 dönem gidiyor

GÜNDEM Haberleri

Davutoğlu, "Bazı arkadaşların birikimlerini kullanmak bakımından zorluklar doğurur. Tüzüğümüzde başka değişiklikler de planlıyoruz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, hep kulislerde konuşulan kritik değişikliği ilk defa resmen açıkladı. Önceki gün Alevi kanaat önderleriyle Çankaya'da bir araya gelen Başbakan, dün de Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Çıkışta açıklama yapan Davutoğlu, gündeme ilişkin soruları cevapladı. Başbakan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: nbsp;
(Erken seçim) Anayasa'ya göre, 23 Ağustos'ta hükümet kurulamazsa Cumhurbaşkanı seçim kararı alabilir. Bu Cumhurbaşkanımızın takdiridir. 114 ve 116'ncı maddeler 'Görevlendirilen başbakan adayı, Meclis Başkanı'ndan oranlara göre bakan sayılarını alır, görevlendirme yapar ve kişisel olarak teklif eder' der. 'Parti grubuna teklif götürülür' diye bir şey yok. Kişiler teklifi kabul eder ya da etmez. Etmezse yerine bağımsız kişilerden atama yapılır. Meclis Başkanımız sayıları verdiğinde, uygun gördüğüm isimlere teklif götürürüm. nbsp;
Kılıçdaroğlu'na görevin verilip verilmemesi cumhurbaşkanımızın takdiridir.
(3 dönem kuralı) Bu sefer özel bir durum var. Dört ayı bir dönem saymak, bazı arkadaşların birikimlerini kullanmak bakımından zorluklar doğurur. Heyet oluşturduk, tüzüğümüzde başka değişiklikler de planlıyoruz.
Başbakan açıkladı: Tüzük değişiyor 3 dönem gidiyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...