Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şehitlerimizi on binler uğurladı...

Şehitlerimizi on binler uğurladı...

GÜNDEM Haberleri

Şemdinli'deki bombalı saldırıda şehit olan Astsubay Kenan Ceylan Tokat'ta, Uzman Erbaş Ahmet Bıçakçı da Kahramanmaraş'ta dualarla defnedildi.

Şehit astsubay Kenan Ceylan için Zile Cemevi'nde 5 bin kişinin katıldığı bir tören düzenlendi. Emekli polis olan baba Tekin Ceylan teröre tepki göstererek, "Allah onlara da aynı acıyı yaşatsın. Görüşeli 2 ay olmadı. 'Baba hakkını helal et ben gidiyorum' dedi. Ben de 'Helali hoş olsun yavrum' dedim" diye konuştu. Şehidin annesi Güner ve kız kardeşi Güner Ceylan, ay- yıldızlı bayrağa sarılı tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Ceylan'ın ailesine, "Şehit olursam beni mutlaka kendi köyümde toprağa verin" diyerek vasiyette bulunduğu kaydedildi.

Şehit er Ahmet Bıçakcı'nın ise 3 gün evvel annesini telefonla arayıp evlenmek istediğini söylediği öğrenildi. Cenazede şehit babası Hüseyin Bıçakcı'nın gözyaşı döken eşi Meryem Bıçakcı ve çocuklarının yanına gelerek dik durmalarını söylemesi dikkat çekti. Baba Hüseyin Bıçakcı, bir elini yumruk yaparak, "Dik dur bakayım kızım. Ben dik duruyorum. Vatan sağ olsun" dedikten sonra camiye giderek öğle namazını kıldı.

GENELKURMAY'IN TALEBİ HÜKÜMETİ HAREKETE GEÇİRDİ

Genelkurmay Başkanlığı tarafından şehit aileleri ve gazilerin haklarının iyileştirilmesi yönünde verilen teklifi değerlendiren Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü, devlet övünç madalyası sahiplerinin havaalanları VIP salonlarından yararlanmasına onay verdi. 21 Ağustos 2015'te Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu imzasıyla yayınlanan yazıda, "Devlet Övünç Madalyası sahiplerinin havaalanları VIP salonlarından yararlanmaları uygun görülmüştür" denildi. Yeni düzenleme, Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünce uygun görülerek Dışişleri, İçişleri ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına gönderildi. Karar, şehit aileleri ve gaziler tarafından sevinçle karşılandı. nbsp;
Devlet Övünç Madalyası, yurt içinde veya dışında gösterdiği sorumluluk ve görev anlayışı içinde feragat ve fedakârlık, başarı ve yararlık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı teşkil ederek malül olanlara ve şehit olan kişilerin, ilgili yönetmeliğin 12'nci maddesinde belirtilen mirasçılarına veriliyor. Bu madalya ilgili bakanın teklifi, Bakanlar Kurulunun onayı ve Cumhurbaşkanının tevcihi gerekiyor.
Şehitlerimizi on binler uğurladı...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...