Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cemaat evlerine karşı 'DİYANET EVLERİ'

Cemaat evlerine karşı 'DİYANET EVLERİ'

GÜNDEM Haberleri

Diyanet Vakfı, cemaat evlerinin yoğun olduğu Erzurum'da 2015-2016 akademik yılı açılışına kadar 8 öğrenci evini hazır hâle getirecek.

Son yıllarda büyük tartışmalara yol açan cemaat evlerine karşılık Diyanet İşleri Başkanlığı harekete geçti. 17-19 Ağustos tarihleri arasında Ankara'da yapılan 31'inci İl Müftüleri toplantısında Diyanet Vakfı tarafından il ve meslek yüksek okullarının bulunduğu ilçelerde öğrenci evlerinin açılması kararlaştırıldı. İl müftüleri toplantısında öğrenci evleri ile birlikte, gençlik merkezlerinin kurulması ve cami gençliklerinin oluşturulması yönünde karar alındığını bildiren Erzurum Müftü Vekili Celal Büyük, “Bu sene Erzurum merkezde ve Erzurum'un ilçelerinde özellikle meslek yüksekokulu bulunan ilçelerimizde Türkiye Diyanet Vakfı öğrenci evleri açacağız ve bu öğrenci evlerimizi, o bölgedeki din görevlilerimizle Kuran Kursu hocalarımızla entegre edeceğiz. Burada kalan gençlerimize hem yurt ve ev imkanı sağlayacağız, hem de burada bayanlara yönelik hoca hanımlar ve vaizelerimiz, erkeklere yönelikte din görevlilerimiz ve vaizlerimiz tarafından 'huzur dersleri' adı altında, dini ahlaki dersler verilecektir, sohbetler yapılacaktır. Böylece hem gençlerimizi kazanmaya, hem de gençlerimize doğru bilgileri vermeye çalışacağız” dedi.
Erzurum'da alınan karar ile cami gençliklerinin de kurulacağına dikkati çeken İl Müftü Vekili Celal Büyük, “Allah nasip ederse önce merkezi camilerimizde, sonra da diğer camilerimizde, cami gençlikleri oluşturacağız. Mesela Lalapaşa gençliği, Ulu Cami gençliği, Solakzade Cami gençliği adı altında gençlerimizi camiyle buluşturacağız ve bu gençlerimize yönelik çalışmalar yapacağız. Yine başlattığımız diğer bir husus da Erzurum merkezde gençlerimizin ulaşabileceği, 'gençlik merkezi'. Bu gençlik merkezinde, gençlerimiz bir taraftan çaylarını içerken, bir taraftan kitaplarını okuyacak. Orada da belli vakitlerde din görevlilerimiz, hoca hanımlar tarafından oradaki gençlere dini konularda rehberlik çalışmaları yapılacak” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...