Başbakan'dan hassas genelge

Başbakan'dan hassas genelge

GÜNDEM Haberleri

63'üncü hükümetin başbakanı olarak ilk genelgesini yayımlayan Başbakan Davutoğlu, YSK'nın her türlü ihtiyacının ivedilikle karşılanmasını istedi.

Haber Merkezi ANKARA 
1 Kasım seçimleri için geri sayım sürerken Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan hassas uyarılar geldi.  63'üncü hükümetin başbakanı olarak ilk genelgesini yayımlayan Davutoğlu, valiliklerden güvenlik güçlerine, kamu kurum ve kuruluşlarından bankalara kadar birimleri uyararak Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) her türlü ihtiyacının ivedilikle karşılanmasını istedi. Anayasa'nın 79'uncu maddesindeki “Seçimlerin başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü” ilkesine atıf yapan Davutoğlu, “Millet iradesinin sandığa sağlıklı olarak yansıması amacıyla, ilçe seçim kurulları başta olmak üzere seçim kurulu başkanlıklarının personel ve yer tahsisine ilişkin talepleri ivedilikle karşılanacak; ihtiyaç duyulacak her türlü araç gereç ve bunları kullanabilecek nitelikli personel desteği sağlanacaktır. Başta mülki idare amirleri olmak üzere bütün yetkililer, herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi için azami gayret göstermelidir” dedi. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...