İspanyol gazeteden savaş çığırtkanlığı!

İspanyol gazeteden savaş çığırtkanlığı!

GÜNDEM Haberleri

İspanya'nın en önemli gazetelerinden El Munda Türkiye ile ilgili 'havada savaş kokusu var' başlıklı kışkırtmacı bir haber yayınladı.

Türkiye'de artan terör olayları nedeni ile bölgeye özel bir temsilcisini gönderen İspanya'nın en önemli gazetelerinden El Mundo kaleme aldığı ilk haberini "Türkiye'de havada savaş kokusu var" yazısı ile okuyucularına duyurdu. 

Türkiye'nin Irak topraklarına özel kuvvetler birimini göndermeye başladığını hatırlatan gazete çatışmaların savaş boyutuna geldiğini öne sürdü.

İSPANYOL GAZETEDEN SAVAŞ ÇIĞIRTKANLIĞI


Erken genel seçimlere iki ay kala tansiyonun artığına da işaret eden İspanyol El Mundo gazetesi her iki tarafında ağır kayıplar vermeye başladığını kaydetti. El Mundo gazetesi, Dağlıca'da hayatını kaybeden 16 askerin acısı bitmeden Türkiye'nin bu kez de çeşitli saldırılarda 19 polisin ölümü ile sarsıldığını vurgulayarak bu kayıpların ülkedeki milliyetçi akımları güçlendirdiğini ve bazı Kürt işyerlerine saldırılar başladığını yazdı. 

Bölgedeki Kürtlerle de konuştuklarını ileri süren gazete temsilcisi, onların bir savaş havasına girdiğini ve en büyük endişelerinin birbirlerini vurmak olduğunu yazdı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...