Kandil'den kaçan teröristlerin yeni üssü!

Kandil'den kaçan teröristlerin yeni üssü!

GÜNDEM Haberleri

PKK, Türkiye'nin Kandil'e yaptığı operasyonların ardından Kobani'de kalan sivilleri de göçe zorlayarak yerine kendi militanlarını getirdi.

Kobani halkını DAEŞ zulmünden kurtaracağız” diye ABD'nin desteğiyle Kobani'yi işgal eden PKK'nın Suriye uzantısı PYD, Türkmen, Arap ve kendi gibi düşünmeyen Kürtleri göç ettirmişti. Akit'e konuşan kanaat önderleri, PKK'nın Kobani'de sivil bırakmadığını ve Kobani'nin artık sadece PKK militanlarının yaşadığı askeri bir üs haline geldiğini vurguladılar.


Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, “Kobani'nin DAEŞ'in elinden alınması esnasında ve sonrasında Kobani'de sivil kalmamıştı. Orada yaşayan sivil vatandaşlar büyük oranda Türkiye'ye gelmişti. PYD'nin Kobani'yi ele geçirdikten sonra yaptığı ilk iş tehcirdir. Başta Arap ve Türkmenler olmak üzere kendilerine destek vermeyen bütün sivilleri silah zoruyla göç ettirdiler” dedi.


KOBANİ BİR ASKERİ MERKEZDİR
Miroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Kobani siyasi bir merkez olmaktan öte askeri bir merkezdir. PKK orayı öteden beri bir askeri üs olarak görmüştür. Orayı ele geçirmelerinin amacı halkı DAEŞ'in elinden kurtarmak değil, Türkiye'ye çok yakın askeri bir üs kazanmaktır. Bu askeri üsler üzerinden Türkiye'de bulunan PKK militanlarına mühimmat takviyesi yapmak istiyorlar.”
PYD Kobani'yi ele geçirdikten sonra Türkiye'ye gelen Kobanili ailelerin Kobani'ye tekrar dönmediğini dile getiren Miroğlu, “Kobani nüfusunun üçte biri halen Türkiye'de yaşıyor. Birçok kişi de Avrupa'ya gitmeye çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde teknelerinin batması sonucu kıyıya vuran ve hayatını kaybeden Aylan Kürdi ailesi de Kobani'de kalmak yerine PKK'dan kaçıyor ve Batı'ya gidiyordu. Bu yolculuk esnasında hayatlarını kaybettiler. İnsanlar Kobani'de büyük bir baskı ve zulüm ortamı olduğunu düşünüyorlar bundan dolayı da Kobani'ye dönmeyi asla düşünmüyorlar” dedi.
Kaynak : Yeniakit

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...