'Hac organizasyonunu Türkiye'ye verin'

/ Kaynak: AA
'Hac organizasyonunu Türkiye'ye verin'

GÜNDEM Haberleri  / AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: 'Türkiye oradaki organizasyonu, kimsenin burnu kanamadan Allah'ın izniyle yaptırır. Ücret de talep etmiyoruz'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Suudi Arabistan'ın Mekke kentinin 5 kilometre dışında bulunan Mina'da yaşanan izdiham faciasına ilişkin "Kimse milliyetçilik yaptığımı düşünmesin, bize versinler. Türkiye oradaki organizasyonu, kimsenin burnu kanamadan hac vazifesini Allah'ın izniyle yaptırır. Ücret de talep etmiyoruz" dedi. Şahin, partisinin Eflani İlçe Başkanlığı tarafından bir düğün salonunda düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, Mina'da yaşanan facianın üzerinde düşünmek gerektiğini belirterek "Buna kader, vade geldi, ecel deyip geçebilir miyiz?" ifadesini kullandı.
Mina'da yaşananların ecel-i kaza olduğunu belirten Şahin, "2 milyon insan hacı olacak gelmiş. 2 milyon insan çok değil. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da teröre karşı miting yapıldı, 2 milyon insan vardı orada. Hiçbir olumsuzluk olmadan, hiç kimsenin burnu kanamadan dağıldılar. 2 milyon insanın Mekke'de Arafat'ta, o geniş arazide ibadetlerini huzur içinde yapabilmeleriyle ilgili gerekli tedbirler alınabilir" diye konuştu.
Şahin, tedbir acısından orada ciddi bir noksanlık olduğunu düşündüğünü dile getirerek, şöyle konuştu:
"İşte bir vinç devrildi, ölenler oldu. Daha önce kazalar oldu. Her yıl binlerce hacı dünyanın çeşitli bölgelerinden gelmiş, hayatlarını kaybediyorlar. Allah rahmet eylesin, üzüntümüz büyük mübarek bayramda. 750'nin üzerinde ölü, bundan daha fazla da yaralı var. Çok az sayıda olsa Türk vatandaşı da var, inşallah sayısı artmaz. Tedbir bakımından eksiklik söz konusu. Mekke ve çevresindeki o kutsal mekanlar Suudi Arabistan toprakları içinde. Ama o kutsal mekanlar tüm Müslümanlara aittir. Oradaki güvenlik sorununu çözmek için Müslüman ülkelerin bir araya gelerek bir çözüm geliştirmelerinde yarar var. Efendim 'oradan gelen buradan gelen sıkışmışlar birbirlerini ezmişler', olacak şey mi? Dünyaya bunu nasıl izah edersiniz? İzahı var mı?"
- "Bunun mazereti olamaz"
Türkiye'nin Mekke'de hac organizasyonunu çok nizami bir şekilde yapabileceğini vurgulayan Şahin, "Kimse milliyetçilik yaptığımı düşünmesin, bize versinler. Türkiye oradaki organizasyonu, kimsenin burnu kanamadan hac vazifesini Allah'ın izniyle yaptırır. Ücret de talep etmiyoruz. Suudi Arabistan hükümetine sesleniyorum, verin Türkiye'ye" ifadesini kullandı.
Şahin, ölen hacıların kurallara uymadığı gerekçesiyle suçlandığını dile getirerek şunları kaydetti:
"Kardeşim tedbiri sen alacaksın, düzeni sen sağlayacaksın, onları yönlendireceksin. Afrika'dan gelmişler, doğrudur yol iz bilmeyebilirler. Onlara öğretecek, yol gösterecek sizsiniz. Yönlendirme levhaları, hatta insanlarla onlara rehberlik edecek sizsiniz. Bunun mazereti olamaz. İhmal sonucu ölümler meydana geldi. Bundan sonra yaşanmamasını diliyorum. Kurban Bayramı'nda 'sevinçleri paylaşalım' derken maalesef işte üzüntüleri paylaşmak zorunda kalıyoruz. Bu bizi son derece huzursuz ediyor, rahatsız ediyor."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...