PKK'lılar Giresun saldırısı emrini 20 gün önce almış!

PKK'lılar Giresun saldırısı emrini 20 gün önce almış!

GÜNDEM Haberleri

PKK'nın Giresun'daki hain saldırısının detayları ortaya çıktı. 4 kişinin yaralandığı hain pusunun emrini 20 gün öncesinden o terörist vermiş...

Giresun'un Güce İlçesi'ndeki jandarma karakoluna önceki akşam saat 20.30 sıralarında 5-6 kişi oldukları tahmin edilen PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu 4 kişi yaralandı. Karakola 100 metre mesafedeki bir okulun bahçesindeki düğünü kalkan yapan terörist grubun, yaklaşık 400 metre mesafeden önce roketatarla, ardından da uzun namlulu silahlarla yaptığı saldırıya asker anında karşılık verdi. Saldırının, Tunceli'de geçen hafta öldürülen PKK'nın sözde Dersim Saha Komutanı İsmail Aydemir'in, örgütün yöneticilerinden Fethi Şarlatan'dan aldığı “6 Eylül'de eylem yapın” talimatı üzerine gerçekleştiği saptandı. Terörist grubun Tunceli üzerinden bölgeye sızdığı öğrenildi. Teröristlerin yakalanması için bölgede 3 koldan geniş çaplı operasyon başlatıldı. 
 
'HAVAİ FİŞEK SANDIM'
Saldırıda yaralanan Efe Uyar, düğün olduğu için havai fişek atıldığını düşündüğünü söyledi. Bursa'dan bayram tatili için memleketine giden Uyar, “İnsanlar düğün alanında kaçışmaya başladı. Annemi okulun içine bıraktıktan sonra küçük yeğenimi aramaya başladım. Birkaç kurşunun etrafımda sektiğini hissettim. Okulun içine girmek isterken ayağımdan vuruldum” dedi. Sultan Tuna ise “O sırada 'Okulu teröristler basmış' diye bir ses duyduk. İnsanlar panikle kaçışıyordu. Kendimi okulun içine atmak istedim. Kaçarken vuruldum” diye konuştu. Yaralılardan Fatma Demir de düğünde oynayanları izlerken kurşunların okulun bahçesine gelmeye başladığını kaydetti. Olayda yaralanan 4 kişinin tedavilerinin sürdüğü ve durumlarının iyi olduğu öğrenildi. 
(Habertürk)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...